Târgul de IT de la Las Vegas. Invenţiile prezentate vor putea fi cumpărate și în România

Data publicării:
televizor cu ecran curbat

Televizoarele de lux vor fi noile vedete de anul acesta. Modelele prezentate de Samsung şi LG la târgul de electronice de la Las Vegas au un ecran flexibil care oferă o imaginea panoramică, la fel ca la cinemaograf. Chiar şi atunci când vezi un film în propria sufragerie. Bonus - ecranul curbat poate fi reglat după dorinţa utilizatorului. Cel mai ieftin televizor de ultra-definiţie costă mai puţin de 3.000 de euro.

Mihai Pătraşcu, directorul unui magazin online, spune că cel mai mare avantaj este calitatea extrem de bună a imaginii. „Televizoarele cu tehnologie 4K vor putea interacționa și mai bine cu clientul, acesta poate în prezent să comande un televizor prin gesturi sau vocal, în viitor acest lucru va fi ceva uzual”, a explicat Mihai Pătrașcu.

Noile modele cu tehnologie 4 sau 5 K vor apărea şi în România la cel mult o săptămână de la lansarea pe piaţa internaţională. Iar amatori sunt deja, chiar dacă cel mai ieftin model ajunge la 10.000 de lei.

Amatorii jocurilor pot să experimenteze senzaţii noi. Producătorii expun la Las Vegas modele de senzaţie.

Am realizat o experienţă a jocurilor pe calculator cu totul captivantă. Aşa cum puteţi vedea, dacă eu mă mişc se mişcă şi personajul din joc. Nu trebuie să folosesc consola pentru a mă mişca la dreapta sau la stânga. Pot să trag folosindu-mi corpul”, explică în fața camerelor de filmat Chris George, reprezentantul unei companii IT.

Accesoriile care ne uşurează viaţa - ceasurile sau brăţările inteligente - şi-au făcut şi ele loc pe standurile producătorilor. Astfel, a fost prezentată o brățară care măsoară razele UV. Cu ajutorul telefonului se pot verifica nivelul radiaţiilor solare la care purtătorul este expus.

Nici telefoanele nu au fost uitate - le vom putea încărca atunci când dormim, cu ajutorul pernei.

Iar producătorul BMW expune la Las Vegas un autoturism electric ce poate fi controlat cu ajutorul ceasului-telefon produs de Samsung. Printr-o aplicaţie instalată pe ceas, utilizatorul va afla durata de viaţă a bateriei de la maşină sau cum poate ajunge la o anumită destinaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri