ATENTAT LA PIATRA NEAMȚ. Ce este și ce conține bomba C-4

Data publicării:
800px 20eod2-43240

Plasticul are două roluri: protejează materialul exploziv de șocuri și de căldură, astfel încât face dispozitivul artizanal relativ sigur de manevrat. Un al doilea rol este de a construi bomba mai ușor, făcând-o mai maleabilă. În așa fel, bomba poate căpăta forme diferite și poate fi modificată direcția exploziei.

Aproximativ jumătate de kilogram poate distruge un camion

Unul dintre materiale din care este construit C-4 este ciclotrimetilentrinitramină, cunoscut și ca RDX (royal demolition explosive sau research development explosive), un cauciuc sintetic, un liant și un plastic special, care face bomba maleabilă. Deasemenea, C-4 conține o canitate mică de ulei de motor și alte două materiale lichide inflamabile. Pe lângă acestea, în construirea unei bombe se adaugă și materiale microscopice care să ofere informații despre cel care a construit bomba.

C-4 este folosit, cel mai adesea, în cadrul serviciilor militare, atunci când este nevoie de demolarea controlată a unor construcții, dar a fost folosit și ca bombă anti-personal și în atacuri teroriste.

C-4 a fost inventat în anii '60 de către Karl G. Ottoson.

Polițiștii de la Crima Organizată au prins în flagrant delict, în noaptea de joi spre vineri, trei persoane care au montat o bombă C-4 sub mașina interlopului Bogdan Mararu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri