Australia plănuiește să omoare mii de cai sălbatici împușcându-i din elicoptere

Data actualizării: Data publicării:
Cai sălbatici în Australia
Pe întreg teritoriul Australiei ar fi peste 400.000 de cai sălbatici. Foto: Profimedia Images

Caii sălbatici amenință fauna sălbatică nativă a Australiei și trebuie omorâți, a transmis un ministru australian al mediului. Guvernul plănuiește să vâneze mii de cai din elicoptere, potrivit Insider.

„Sunt pur și simplu prea mulți cai sălbatici în Parcul Național Kosciuszko”, a spus Penny Sharpe, ministrul mediului din New South Wales. „Specii native amenințate sunt în pericol de dispariție, iar întreg ecosistemul este în pericol. Trebuie să luăm măsuri.”

În jur de 19.000 de cai sălbatici, porecliți „brumbies”, se află în acest parc din sud-vestul Australiei, potrivit AFP. Obiectivul inițiativei este de a reduce populația de cai la 3.000 până în 2027.

Feral Horses / Brumbies (Equus caballus)
Autoritățile din New South Wales vor să reducă populația de cai sălbatici din Parcul Național Kosciuszko de la 19.000 la 3.000. Foto: Profimedia Images

„Nu a fost o decizie ușoară – nimeni nu vrea să omoare cai sălbatici”, a adăugat Sharpe. Pe întreg teritoriul Australiei, ar fi peste 400.000 de cai sălbatici.

Autoritățile australiene au mai încercat să reducă populația de cai sălbatici apelând la metoda împușcatului din elicoptere. În 2000, peste 600 de cai au fost împușcați în trei zile, potrivit The Independent. Criticile care au izbucnit din partea publicului a dus la oprirea acestei practici timp de două decenii.

Vânătoarea din elicopter a fost luată din nou în considerare după ce oficialii responsabili cu protejarea mediului au încercat fără succes să reducă populația de cai sălbatici folosind capcane și domesticind din nou o parte din animale, potrivit ABC.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri