Ciufii de pădure care și-au făcut casă în centrul Iașiului. Au ajuns imediat vedete

Data publicării:
ciufi de padure

Centrul Iaşiului a devenit casă pentru aproape 20 de ciufi de pădure, o specie de bufniţe despre care se spune că aduce bunăstare acolo unde se aşază. Păsările şi-au găsit refugiu într-o salcie şi se întorc acolo în fiecare iarnă, în ciuda zgomotului din oraş. Au ajuns şi vedete în zonă. Sunt admirate de trecători şi fotografiate de cei pasionaţi să surprindă imagini spectaculoase.

Ciufii de pădure şi-au găsit culcuş într-o salcie, chiar în dealul Copoului.

Carmen Ciocan, jurnalist Digi24: Aproape 20 de ciufi de pădure au transformat acest copac în casă. Este un loc bun de odihnă pentru o perioadă de 12-14 săptămâni.

Localnicii sunt fascinați:

-Chiar nu mă aşteptam.

-E prima oară când văd în realitate. Cred că de acum o să mă bucur de ele mai mult.

Sunt pasionaţi de natură care aşteaptă şi câteva zile la rând pentru fotografia perfectă.

Prof.univ. Nae Roman: E un arbore special aici în zona Moldova şi mai rar găsiţi un stol întreg de ciufi de pădure mari. Sunt frumoşi. Fotografiile ies superbe. Totul e să aveţi puţină răbdare şi un pic de soare.

Simbol al prosperităţii, generozităţii şi înţelepciunii, ciuful de pădure e o specie protejată prin lege, iar prezenţa lor în oraşe aduce şi beneficii, spun specialiştii.

Dr. Emanue Baltag, biolog: Chiar dacă li se spune ciufi de pădure, de fapt, nu mai sunt acum adaptaţi la pădure, ci caută diverse habitate. Inclusiv localităţi.

În România trăiesc 12 specii de bufniţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri