Prognoza meteo pentru joi, 22 august: caniculă și disconfort termic. La ce temperatură ar trebui reglat aerul condiționat

Data publicării:
copii in parc vara caldura barca cismigiu
Va fi caniculă în aproape toată țara, potrivit prognozei meteo. FOTO: Mediafax

Un sfârșit de august cu vreme caniculară. Prognoza meteo pentru joi, 22 august, anunță caniculă în mare parte din România. Vor fi temperaturi de 37 de grade Celsius la umbră în aproape toată țara, dar mai ales în sudul și sud-estul țării, conform alertei meteo în vigoare.

Vremea călduroasă va cuprinde din nou cea mai mare parte a țării, iar în sud și în sud-vest, la câmpie, va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală va fi ridicat, așa că atmosfera deveni greu de suportat. Ploi trecătoare vor apărea doar izolat, pe la munte, iar vântul va avea unele intensificări în regiunile estice și sud-estice.

Dupa aceste zile caniculare, care se încheie vineri, nu vorbim de răcorirea vremii, rămânem cu o vreme călduroasă, cu temperaturi apropiate de pragul de caniculă și disconfort termic ridicat”, a spus Dinu Mărășoiu, meteorolog.

Prognoza meteo pentru joi, 22 august, în București

În Capitală, norii vor rămâne puțini și inofensivi în orele următoare. Soarele va fi generos, iar termometrele vor indica până la 36 de grade Celsius. Î

Prognoza meteo pentru joi, 22 august, la munte

La munte, se va menține o vreme perfectă pentru vacanță. Temperaturile vor fi plăcute, cu valori mai mici de 30 de grade Celsius, iar ploi cu descărcări electrice vor apărea numai izolat, după orele prânzului.

Prognoza meteo pe litoral în următoarele zile

Pe litoral însă, atmosfera va fi fierbinte, termometrele vor indica valori anormal de ridicate pentru acea zonă, însă vântul alert va mai pondera puțin căldura. Apa mării va avea temperaturi plăcute, în jur de 25 de grade Celsius.

Sfaturi pentru a face față caniculei

Medicii le recomandă cetățenilor să evite să iasă afară în intervalul 11-17 și în cazul în care trebuie să iasă, e indicat să se protejeze de soare, acoperindu-și capul cu o pălărie sau o șapcă. 

Foarte importantă este și hidratarea corectă. Indicat este să nu stăm să așteptăm să apară senzația de sete, iar hidratarea trebuie făcută constant, la fiecare 20 de minute.

Temperatura de la aerul condiționat trebuie reglată astfel încât diferența dintre exterior și exterior să nu fie foarte mare. Diferența optimă este de 5, maxim 8 grade.

Redactor: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri