Statul Idaho le dă voie vânătorilor să ucidă 90% din lupi. Vor putea folosi capcane, elicoptere, ATV-uri și ochelari cu infraroșu

Data actualizării: Data publicării:
lup vanatoare
În ultima jumătate de secol, viața sălbatică din întreaga lume a scăzut cu 68%. Foto: Profimedia Images

Guvernatorul statului american Idaho, Brad Little, a semnat o lege care va permite vânătorilor să folosească elicoptere, snowmobile, ATV-uri, echipamente de vedere pe timp de noapte, capcane și alte mijloace pentru a ucide aproximativ 90% din lupii statului, potrivit The Guardian.

O astfel de decizie va duce la scăderea numărului de animale de la 1.500 la doar 150. Mai mulți administratori de fonduri cinegetice i-au scris guvernatorului și i-au cerut să nu promulge legea, susținând că pierderile înregistrate la nivel național din cauza lupilor au fost sub 1% pentru bovine și 3% pentru oi. Atacurile lupilor asupra oamenilor sunt atât de rare încât sunt inexistente statistic. 

„Demonizarea și măcelul lupilor din America se desfășoară de secole - hrănite de mituri, basme, filme Disney și multe altele - și continuă și astăzi, din Wisconsin în Idaho și în Alaska”, remarcă activiștii de mediu.

În noiembrie 2020, administrația Trump, ca parte a relaxării reglementărilor de mediu, a ordonat Serviciului SUA pentru viață sălbatică să scoată lupul gri de pe lista speciilor pe cale de dispariție. Susținătorii faunei sălbatice au numit decizia „ignoranță deliberată”.

„Vânătoarea brutală de lupi din Wisconsin la sfârșitul lunii februarie a generat indignare”, au scris în Washington Post Jodi Habush Sinykin, avocat în domeniul mediului, și Donald Waller, ecolog și biolog pentru conservare.

„Mulțimi de vânători fără licență s-au alăturat celor cu licență cu haite de câini, snowmobile și tehnologie GPS. Lupii nu au avut nicio șansă. Această vânătoare fără precedent a avut loc în timpul sezonului de reproducere, ucigând femelele însărcinate și perturbând haitele într-un moment critic pentru supraviețuirea puilor”, susțin aceștia.

În ultima jumătate de secol, viața sălbatică din întreaga lume a scăzut cu 68%.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri