Sari la conținut

Țara care ar putea impune o taxă pe paiul de băut

O firmă de eliminarea deșeurilor din Marea Britanie, BusinessWaste, cere impunerea unei taxe pe paiele de plastic pentru băut.

Reprezentanții firmei sunt de părere că manufacturierii ar trebui să revină la paiele din hârtie, care se biodegradează, informează BBC. Purtătorul de cuvânt al BusinessWaste, Mark Hall, a declarat că paiele de plastic reprezintă ultima „risipă supremă” a consumerismului.

„Un pai de plastic are o durată de viață de aproximativ 20 de minute, iar apoi este aruncat (...) Majoritatea pub-urilor și barurilor nu-și bat capul cu reciclarea lor”, a precizat Hall.

Un impozit pe paiul de plastic va înregistra același succes ca taxa pe punga de plastic, care a redus drastic utilizarea pungilor de unică folosință, a mai precizat purtătorul de cuvânt al firmei.

De cealaltă parte, producătorii de astfel de paie văd în revenirea la modelul din hârtie o abordare lipsită de simțul realității. „Oricum, unele paie de hârtie nu sunt ușor de reciclat, deoarece au o căptușeală din polietilenă”, este de părere Charles Sellers, reprezentantul unei firme specializată în producerea paielor.

Pe aceeași temă