Turiștii nu vor mai avea voie să se cazeze noaptea într-o celebră destinație

Data publicării:
similan

Şederea peste noapte a turiştilor pe popularele Insule Similan a fost interzisă începând de marţi, într-o nouă încercare a de aborda problemelor de mediu cauzate de turismul de masă, informează DPA, citată de Agerpres.



Interdicţia priveşte toate şederile peste noapte cu excepţia celor oferite de anumite agenţii care oferă tururi de scufundări la adâncime, a relatat luni publicaţia Royal Gazette.

Excursiile de o zi pe insulă vor fi în continuare permise.

Insulele Similan, situate la 80 de kilometri nord-vest de Phuket, sunt printre cele mai cunoscute grupuri de insule din Marea Andaman, însă zona, renumită pentru coralii şi pentru fauna sa marină, a avut de suferit în ultimii ani pe măsură ce turismul s-a intensificat.

Interdicţia vine după închiderea în luna iunie a faimosului Golf Maya, de pe insula sudică Koh Phi Phi, a cărui plajă a devenit cunoscută întregii lumi după filmul hollywoodian „The Beach" (2000), cu Leonardo Di Caprio în rolul principal.

La sfârşitul lunii septembrie, Departamentul pentru Parcuri Naţionale şi Conservarea şi Natură Sălbatică din Thailanda a decis să închidă pe termen indefinit Golful Maya, până când coralii din zonă se vor reface complet.

Decizia a fost luată în contextul în care plaja golfului era vizitată zilnic de 5.000 de turişti - un număr dublu faţă de cel pe care îl putea găzdui plaja.

Planul iniţial de a închide Golful Maya timp de patru luni a fost anulat deoarece daunele aduse coloniilor de corali au rămas extinse, a indicat departamentul citat.

Industria turismului din Thailanda, care contribuie cu peste 20% la PIB, s-a confruntat cu o creştere constantă a numărului de turişti, de la 32 de milioane de vizitatori în 2016 la 35 de milioane în 2017 şi la aproximativ 38 de milioane estimaţi în acest an. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri