Un robot vorbitor le va ține companie astronauților de pe Stația Spațială

Data publicării:
robot

Kirobo este primul robonaut care va ajunge în cosmos. Roboţelul i-a cucerit pe jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă de la Tokyo. Maşinăria nu doar că poate susţine o conversaţie, dar se mişcă, dansează şi gesticulează.

Experimentul urmăreşte să testeze în ce măsură un robot autonom le poate fi de ajutor oamenilor aflaţi într-o misiune spaţială, prin comunicare directă cu ei. Pe staţia spaţială, roboţelul va conversa cu astronautul nipon Koichi Wakata, aflat deja pe avanpostul orbital. Totodată, va trasmite mesaje de la centrul de control către astronauţi.

„Deocamdată, poate doar să imite. Dar încetul cu încetul va învăţa din experienţa sa pe Staţia Spaţială. Dacă astronauţii îi vor spune ce are de făcut, el va face progrese şi va învăţa să comunice cu adevărat”, a explicat cel care l-a conceput.

Kirobo, nume inspirat de cuvântul japonez Kibo, care înseamnă speranţă, are doar 34 de centimetri înălţime şi cântăreşte un kilogram. Roboţelul are un frate geamăn, Mirata, care va rămâne pe Terra, ca rezervă. Kirobo va fi lansat spre Staţia Spaţială Internaţională pe data de 4 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri