O companie rivală a SpaceX construiește o rachetă cu o tehnologie cu totul nouă. Oamenii ar putea ajunge pe Marte în câteva săptămâni

Data actualizării: Data publicării:
O companie rivală a SpaceX construiește o rachetă cu o tehnologie cu totul nouă, Oamenii ar putea ajunge pe Marte în câteva săptămâni
O companie rivală a SpaceX construiește o rachetă cu o tehnologie cu totul nouă, Oamenii ar putea ajunge pe Marte în câteva săptămâni. Foto: Profimedia

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, crede că o rachetă cu propulsie nucleară ar fi o modalitate excelentă de a călători rapid prin spațiu. Acum, o companie rivală construiește tocmai o astfel de rachetă, relatează Business Insider.

Compania aerospațială Pulsar Fusion, cu sediul în Marea Britanie, lucrează la o rachetă alimentată prin fuziune nucleară, care ar putea atinge viteze de 800.000 kilometri pe oră, a anunțat compania. Această nouă rachetă ar putea reduce timpul de călătorie spre Marte la jumătate, iar oamenii ar putea ajunge pe Planeta roșie în câteva săptămâni în loc câteva de luni.

Cercetări recente au concluzionat că un zbor pe Marte ar fi sigur dacă astronauții se întorc pe Pământ în mai puțin de patru ani și nu petrec prea mult timp expuși la radiații și la lipsa gravitației. Cu tehnologia actuală, NASA estimează că ar fi nevoie de șapte luni pentru a ajunge pe Marte, așa că aproximativ 30% din timpul total de călătorie „în siguranță” ar fi irosit în tranzit.

Dacă timpul de călătorie se reduce la jumătate, oamenii ar avea mult mai mult timp pentru a efectua teste și a sta pe suprafața planetei Marte.
Elon Musk are în plan să trimită o navă pe Planeta roșie, în viitor.

Chiar și Musk și-a exprimat interesul față de potențialul pentru rachete cu energie nucleară. El a spus că NASA ar trebui să exploreze această „idee grozavă”.

Dar, în loc să construiască NASA racheta, aceasta este produsă de un start-up rival.

„Omenirea are o nevoie uriașă de propulsie mai rapidă în economia noastră spațială în creștere, iar fuziunea nucleară oferă o putere de 1.000 de ori mai mare decât propulsoarele convenționale utilizate în prezent pe orbită”, a spus Richard Dinan, CEO-ul Pulsar Fusion.

„Dacă oamenii pot realiza fuziunea pentru energie, atunci propulsia prin fuziune în spațiu este inevitabilă”, a adăugat el.

Oamenii nu au ajuns încă pe Marte, dar această tehnologie este atât de interesantă, încât compania vorbește deja despre utilizarea ei pentru a trimite oamenii să vadă alte puncte din spațiu, cum ar fi lunile lui Jupiter.

„O rachetă cu fuziune ne-ar putea permite să trimitem oameni pe Marte și să-i aducem înapoi în câteva săptămâni, nu luni sau ani”, a spus inginerul de propulsie al Pulsar, Adam Baker.

„Ne-ar putea permite să facem călătorii dus-întors pe planetele dinspre exteriorul sistemului solar, să trimitem oameni să vadă inelele lui Saturn sau lunile lui Jupiter”, a explicat el.

La începutul acestui an, Musk a spus că este „foarte probabil” ca oamenii să ajungă Marte în decurs de 10 ani și speră să colonizeze planeta până în 2050. Pulsar Fusion intenționează să efectueze un test de lansare a unei rachete spre sfârșitul acestui deceniu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri