Un oficial al companiei Meta susține că Inteligența Artificială este destul de “stupidă”

Data actualizării: Data publicării:
un brat de robot tine un glob pamantesc in palma
Un oficial al companiei Meta susține că Inteligența Artificială este destul de “stupidă” Sursă foto: Profimedia Images

Modelele actuale de AI sunt mult departe de avertismentele care susțin că inteligența artificială dezvoltă autonomie și gândește natural, susține Nick Clegg Președintele pentru Afaceri Globale la Meta Platforms, relatează BBC.

Nick Clegg a fost politician și vicepremier al Marii Britanii, iar după ce s-a mutat în SUA a fost numit de Mark Zuckerberg vicepreședinte pentru afaceri globale și comunicații al Facebook, Inc., în 2018, pentru ca apoi să devină Președinte pentru Afaceri Globale la Meta Platforms, din februarie 2022.

Invitat la BBC Today Programme, Nick Clegg a făcut câteva declarații care contrazic valul de avertismente cu privire la inteligența artificială. Acesta a susținut că modelele actuale de inteligență artificială (AI) sunt „destul de stupide” și că „hype-ul a fost oarecum înaintea tehnologiei”.

Invitat de BBC, după anunțul Meta privind noua versiune a modelului său de AI - Llama 2 – născută din colaborarea cu Microsoft, care va fi distribuită prin serviciul de cloud Azure și va funcționa pe sistemul de operare Windows, a făcut mai multe declarații menite să diminueze cumva ideea că inteligența artificială ar presupune acum riscuri uriașe pentru omenire. Pe de altă parte, recunoaște că riscul astăzi este că AI-ul este un instrument puternic.

Tot legat de inteligența artificială, acesta spune că modelele de limbaj mari - platformele care alimentează chatbot-uri precum ChatGPT - practic unesc puncte în seturi de date enorme de text și ghicesc următorul cuvânt într-o secvență, adăugând că avertismentele de amenințare existențială emise de unii experți în inteligență artificială se referă la sisteme care încă nu există.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri