VIDEO Mașina zburătoare dezvoltată de Airbus. Ce s-a întâmplat la primul test

Data actualizării: Data publicării:
vahana3-smaller

Producătorul aeronautic Airbus a anunțat finalizarea cu succes a primului său test cu o mașină zburătoare cu sistem autonom de pilotare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vahana - Future of Urban Air Mobility from Vahana on Vimeo.

La doi ani de la lansarea proiectului Vahana, o navă cu decolare și aterizare pe verticală (VTOL), mașina zburătoare a reușit să se înalțe până la 4,8 metri și să aterizeze în siguranță.

Testul a avut loc pe situl din Pendleton, Oregon, și a durat 53 de secunde, transmite CNBC.

„În doi ani de zile, Vahana a luat o schiță elaborată pe un șervețel și a transformat-o într-un vehicul auto-pilotat care a trecut cu succes de primul său zbor”, a declarat vineri Zach Lovering, directorul de proiect al Vahana.

Airbus a afirmat anterior că navele cu sistem VTOL ar putea funcționa în viitor și ca un mijloc de transport comercial de mărfuri, precum și ca serviciu de taxi sau ambulanță.

Echipa Vahana a spus că un nivel optim de siguranță pentru mașina zburătoare ar trebui să încorporeze o tehnologie de piolotaj bazată pe „sesizare și evitare”.

Următorul test în proiectul Vahana va fi axat pe schimbarea direcției în timpul zborului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri