YouTube a anunțat că nu va mai șterge postările cu afirmații false despre alegerile prezidențiale din SUA din 2020

Data actualizării: Data publicării:
youtube
Un scurt rezumat, creat automat de inteligenţa artificială generativă a companiei, ar putea însoţi în viitorul apropiat fiecare clip video de pe YouTube. FOTO: Shutterstock

YouTube a transmis vineri că nu va mai elimina conținutul care prezintă afirmații false, potrivit cărora alegerile prezidențiale din SUA din 2020 au fost fraudate, inversând o politică instituită în urmă cu doi ani pe fondul unui val de afirmații false despre alegeri, potrivit CNN.

Platforma a precizat într-o postare pe blog că va înceta să mai elimine „conținutul care avansează afirmații false potrivit cărora au avut loc fraude, erori sau defecțiuni pe scară largă la alegerile prezidențiale din 2020 și la alte alegeri prezidențiale din SUA din trecut”.

YouTube a anunțat la începutul anului 2021 că va suspenda orice canal care publica video-uri noi ce susțin în mod fals că au avut loc fraude pe scară largă în alegerile prezidențiale americane, în loc să dea doar un avertisment, așa cum prevedea politica anterioară, în urma evenimentelor violente de la Capitoliu, potrivit News.ro.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri