YouTube pregătește o nouă funcție. Fiecare videoclip va avea un rezumat, creat cu ajutorul inteligenței artificiale

Data publicării:
youtube
Un scurt rezumat, creat automat de inteligenţa artificială generativă a companiei, ar putea însoţi în viitorul apropiat fiecare clip video de pe YouTube. FOTO: Shutterstock

Un scurt rezumat, creat automat de inteligenţa artificială generativă a companiei, ar putea însoţi în viitorul apropiat fiecare clip video de pe YouTube, potrivit News.ro.

YouTube a început să deruleze un test care implică crearea şi afişarea unor scurte rezumate a conţinutului clipurilor video. Aceste rezumate sunt generate cu ajutorul AI-ului.

În momentul de faţă, rezumatele generate de AI pot fi văzute alături de un mic număr de filmări în limba engleză şi au fost setate să fie vizibile doar unui număr redus de utilizatori.

Aceste rezumate pot ajuta utilizatorii să-şi facă o idee despre conţinutul unei filmări, care poate dura câteva zeci de minute, şi vor fi afişate în alături de clipuri şi în paginile de căutare.

Rezumatul creat de inteligenţa artificială generativă nu va lua locul descrierii făcute de autorul filmării, ci o va suplini, oferind un plus de informaţie despre conţinutul acesteia.

Această funcţionalitate este doar una dintre numeroasele iniţiative derulate de Google pe zona AI-ului generativ în prezent, însă, nu este neapărat o noutate.

Există deja de mai multe luni extensii pentru browsere care generează, la fel, rezumate pentru clipurile de pe YouTube, doar că folosesc în acest scop soluţia rivală, ChatGPT.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri