Silvio Berlusconi a ținut un discurs din camera de spital. „Port cămaşă şi vestă pentru prima dată în ultima lună”

Data publicării:
berlusconi intr-un mesaj video inregistrat
Silvio Berlusconi a fost internat pentru o infecție pulmonară. Foto: Profimedia

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, 86 de ani, s-a adresat sâmbătă simpatizanţilor săi dintr-o cameră de spital, printr-un mesaj video. Aceasta este prima apariție a lui Berlusconi după o lună de spitalizare. El a fost internat după o infecție pulmonară, însă ulterior a anunțat că are și leucemie.

„Iată-mă aici pentru voi, purtând cămaşă şi vestă pentru prima dată în ultima lună”, a declarat miliardarul, magnat media, în acest discurs preînregistrat, difuzat în timpul unui congres al partidului său de dreapta Forza Italia.

Îmbrăcat elegant, aşezat la un birou cu stindardul partidului şi drapelul italian în spatele lui, Berlusconi a mulţumit simpatizanţilor săi pentru susţinere, care l-a ajutat „mai mult ca orice” să depăşească „o pneumonie foarte periculoasă”, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Berlusconi a fost internat la spitalul San Raffaele din Milano pe 5 aprilie, cu o infecţie pulmonară, după care medicii au anunţat pentru prima dată că el suferă de leucemie.

Silvio Berlusconi a stat internat prima săptămână şi jumătate la terapie intensivă.

El spera să fie externat din spital pentru Congresul de două zile al partidului său, care a început vineri la Milano, însă în final Berlusconi şi-a înregistrat vineri mesajul din camera de spital, potrivit media.

Medicii lui Berlusconi au anunţat miercuri că starea lui de sănătate este „stabilă”, însă nu au precizat când ar putea fi el externat.

Forza Italia este un partener al guvernului de coaliţie condus de Giorgia Meloni, iar Berlusconi, fondatorul partidului, rămâne preşedintele lui.

Însă, chiar dacă este senator, Silvio Berlusconi este rar văzut în public. El a fost spitalizat de mai multe ori în ultimii ani, inclusiv după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 în 2020.

Forza Italia a pierdut o mare parte din sprijinul de care se bucura la apogeul său, când Berlusconi a fost premier de trei ori, între 1994 şi 2011. Potrivit celui mai recent sondaj YouTrend, Forza Italia s-ar bucura de numai 7% sprijin, comparativ cu 29% pentru partidul de extremă dreapta Fraţii Italiei al lui Meloni.

În mesajul său, Berlusconi a afirmat sâmbătă că partidul său este „coloana vertebrală a acestui guvern”, prezent „pentru a se asigura că deciziile lui sunt cu adevărat corecte, juste, echilibrate”.

În mesajul său video de 20 de minute, care a fost presărat cu aplauze, el a mai declarat că este gata să se reapuce de lucru.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri