Șofer de ride-sharing din București, acuzat de înșelăciune. Lua mită de la clienți în schimbul unor promisiuni de angajare la stat

Data publicării:
barbati care merg impreuna cu masina ride sharing
Bărbatul își alegea victimele din rândul clienților pe care îi transporta. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din București, șofer de ride-sharing, este acuzat de înșelăciune, după ce ar fi luat mită de la mai multe persoane pe care le-ar fi indus în eroare. Individul s-ar fi dat drept angajat al unei instituții publice și ar fi promis, în șase situații, locuri de muncă la stat pe pile. Ar fi pretins și primit, în schimb, diferite sume de bani, spun polițiștii care au făcut miercuri percheziții în acest caz.

Înșelăciunile ar fi început din toamna anului trecut, iar victimele erau alese din rândul clienților de ride-sharing.

"În perioada septembrie 2022 - prezent, în timp ce oferea servicii ride-sharing, un bărbat ar fi inițiat discuții cu persoanele pe care le transporta, cu privire la existența unor posturi vacante în cadrul unei instituții publice sau a unor servicii aferente altor organizați. (...) Prin folosirea de calități mincinoase, respectiv că este angajat al instituției, prezentând o legitimație în acest sens, bănuitul ar fi indus în eroare persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că le poate facilita angajarea pe anumite posturi vacante", se arată în comunicatul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Bărbatul ar fi pretins și primit diferite sume de bani pentru îndeplinirea formalităților necesare înscrierii și completării dosarului de angajare, bani ce ar fi fost transferați prin intermediul unor platforme financiare, arată datele din dosarul penal pentru înșelăciune în formă continuată, deschis pe numele bărbatului.

Pentru a afla despre ce sume e vorba, dar și informații despre întreaga activitate infracțională, polițiștii au făcut, miercuri, două percheziții domiciliare pe raza municipiului București.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri