Video Soția românului răpit de Hamas s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu. „Am cerut ajutor şi informaţii. Vreau să ştiu dacă Tal e mort sau viu”

Data actualizării: Data publicării:
ella haimi si marcel ciolacu
Ella Haimi, soția românului răpit de Hamas, alături de premierul Marcel Ciolacu. Foto: Facebook Guvernul României

ACTUALIZARE Ella Haimi, soţia cetăţeanului româno-israelian Tal Haimi, răpit de Hamas, s-a întâlnit, marţi, cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria, precizând, la finalul întrevederii, că i-a solicitat prim-ministrului „ajutor şi informaţii” cu privire la situaţia la zi a soţului său.

Ea a afirmat că în cursul discuţiilor a simţit solidaritatea premierului român. „Am avut o întâlnire bună. Vreau să îi mulţumesc prim-ministrului pentru că s-a întâlnit cu noi. A fost o întâlnire importantă şi am sentimentul că şi el este alături de mine, ca la toate celelalte întâlniri, dar el este prim-ministru. Noi şi ambasadorul Azar îi reamintim datoria constituţională pentru Tal, pentru că este cetăţean român. Şi pentru toţi ceilalţi ostatici din Fâşia Gaza. I-am cerut lucruri critice şi a spus că va ajuta cu ele. Deci este foarte important pentru mine”, a declarat Ella Haimi, potrivit Agerpres. 

Întrebată despre ce lucruri esenţiale este vorba, ea a răspuns: „Nu vreau să spun prea multe, dar am cerut ajutor şi informaţii”.

„Şi vom păstra legătura după ce mă voi întoarce în Israel. În ceea ce mă priveşte, după ce mă voi întoarce acasă, aş vrea să obţin o fotografie. Vreau o fotografie cu Tal. Vreau să ştiu dacă este mort sau viu. Vreau să ştiu care este situaţia în acest moment, pentru că nu am nimic. Şi vreau să ştiu. Acesta va fi un succes pentru mine, pentru famili”, a punctat Ella Haimi.

În context, ea şi-a exprimat speranţa că situaţia ostaticilor din Fâşia Gaza va fi soluţionată cât mai rapid, înainte de extinderea operaţiunilor declanşate de forţele armate israeliene în zonă.

„Mi-aş dori. Mi-aş dori. Acesta este principalul scop pentru mine, să îi aduc acasă cât mai repede posibil, pentru că nu mai avem timp. Cu fiecare minut vor muri. Ar trebui să se termine cât mai repede posibil”, a declarat Ella Haimi.

„Am încurajat-o pe doamna Haimi să-şi păstreze speranţa şi încrederea. Ii suntem alături şi o vom sprijini să treacă peste această situaţie dramatică. Guvernul României şi toate autorităţile statului român menţin legătura strânsă cu Statul Israel şi fac tot ce este posibil pentru a-i ajuta pe toţi cei cărora acest război le-a adus suferinţă. Condamnăm cu fermitate actele de terorism şi atacurile asupra copiilor, femeilor şi civililor. Toate eforturile României se îndreaptă spre încetarea conflictului şi restabilirea păcii”, a afirmat și prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

La întâlnirea cu premierul român alături de la Ella Haimi s-a aflat şi ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, Reuven Azar.

Știrea inițială

Doar speranța, asta o ajută pe soția lui Tal Haimi, cetățeanul român răpit pe 7 octombrie, să meargă mai departe. De mai bine de trei săptămâni, familia sa nu mai știe nimic de el. Soția sa, Ella Haimi, este hotărâtă să lupte pentru el până în ultima clipă. În disperarea de a-l vedea teafăr acasă, a venit în România pentru a cere ajutorul autorităților. Marți, Ella se întâlnește cu premierul Marcel Ciolacu. „Vreau să-i cer să mă ajute, pe Tal să-l ajute, pe familia mea, să ne ajute, pe toate familiile ostaticilor”, a spus ea, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Digi24.

Andreea Brașovean, jurnalist Digi24: Aveți astăzi o întâlnire cu premierul, aveți întrebări pentru el, ce îi veți cere?

Ella Haimi, soția românului răpit de Hamas: „Vreau să-i cer să mă ajute, pe Tal să-l ajute, pe familia mea, să ne ajute, pe toate familiile ostaticilor. Vreau să pun o presiune pozitivă pe conexiunea importantă a guvernului român și în special a premierului român cu această chestiune. Am nevoie de informații despre Tal, vreau să știu despre el, dacă este bine, în viață sau dacă nu mai este în viață. Cred că pe această problemă mă poate ajuta”. 

Pe Tal îl așteaptă acasă 3 copii, iar al patrulea este pe drum. Soția sa nu concepe ca acesta să nu îl cunoască pe copilul care acum crește în pântecul ei.

Andreea Brașovean, jurnalist Digi24: Sunt sigură că nu e simplu să aveți trei copii acasă în această situație. Sunt curioasă cum vorbiți cu ei, ce știu, ce vă întreabă?

Ella Haimi, soția românului răpit de Hamas: „Mă întreabă lucruri de genul unor lucruri pe care și alți copii le-ar întreba în astfel de situații. Sper să nu li se întâmple și altor copii. Sper ca aceste informații să le afle de la mine, de nu la alți oameni sau alți copii. Ei mă întreabă unde e tatăl lor. Le arăt pe hartă. Mă întreabă când se întoarce acasă. Îmi spun că le e dor de el, că le e dor de casa lor, de rutina lor. Știu că în acest moment noi rămânem unde suntem și vom face tot ce e de făcut. Ei știu ce se întâmplă”. 

Andreea Brașovean, jurnalist Digi24: Îl cunoașteți pe Tal foarte bine, cum credeți că e?

Ella Haimi, soția românului răpit de Hamas: „Am încredere mare în el, e puternic fizic, e puternic mental, poate să reziste dacă este încă în viață. Știu că ne vom mai întâlni”. 

Andreea Brașovean, jurnalist Digi24: Pe ce informații vă bazați când vorbiți despre el?

Ella Haimi, soția românului răpit de Hamas: „Nu am nicio informație, dar știu că armata israeliană face tot posibil pentru a strânge informații, știu că telefonul lui a fost localizat în Fâșia Gaza și știu că nu mai este în Israel”.

Andreea Brașovean, jurnalist Digi24: Ce vă spune instinctul?

Ella Haimi, soția românului răpit de Hamas: „Îmi spune că este în viață, dar că este acolo, într-o situație grea, dar că este în viață”. 

Soția românului care se află printre cei 240 de ostatici ai Hamas a venit în țară ca să ceară guvernului de la București să se implice pentru eliberarea soțului său.

Andreea Brașovean, jurnalist Digi24: Credeți că autoritățile din România pot face mai mult?

Ella Haimi, soția românului răpit de Hamas: „Absolut. În primul rând, din punct de vedere politic cred că autoritățile pot face mai mult. În întâlnirile noastre cu ambasadorul, el le-a transmis  acest mesaj. Cred că mă pot ajuta să aflu informații despre Tal, am nevoie ca oamenii din România să mă susțină, să ceară autorităților de aici să lucreze pentru această situație”.

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri