Adio, Rio! România a ratat calificarea la Mondialul din Brazilia, după 1-3 și 1-1 cu Grecia 

Data publicării:
Grecia-Romania Mitroglou -AFP Mediafax Foto-ARIS MESSINIS

Foto: Mediafax

Min 90+4. Finalul partidei. România ratează calificarea la Cupa Mondială din Brazilia. Grecia a câștigat barajul, cu scorul general de 4-2.

Min 86. Gicu Grozav intră în locul lui Bogdan Stancu.

                                                                                                                                                                                    Foto: Ella Mloroiu

Min 80. Accidentat, grecul Siovas îi lasă locul lui Manolas.

Min 73. O nouă schimbare la greci: Samaris îi ia locul lui Karagounis.

Min 72. Schimbare în echipa Greciei: Iese Torosidis, intră Vyntra.

Min 65. Latovlevici trage peste poarta apărată de Karnezis.

Min 62. Ocazie mare pentru România. Șutul puternic al lui Hoban este respins cu greu de portarul Greciei.

Min 57. Holebas primește cartonașul galben.

Min 56. Schimbare în echipa României. Iese Torje și intră Marius Nicuale.  

Min 55. Autogol Grecia. Holebas a înscris în proprie poartă, din careul de 16 metri.

Min 46. A început repriza a doua. Tricolorii trebuie să marcheze de trei ori pentru a mai putea spera la calificare.

Min 45+2. S-a încheiat prima repriză. Grecia intră la cabine în avantaj, grație golului lui Mitroglou. Cu puțin timp înainte de finalul primei părți a jocului, spectatorii au scandat „Demisia! Demisia!”. 

Min 26. Pițurcă face prima schimbare: îl scoate pe Raț, accidentat, și îl introduce în teren pe Latovlevici.

Min 23. Gol Grecia. Scăpat singur cu Tătărușanu, Kostas Mitroglou deschide scorul.

Min 19. Karnezis reține cu siguranță balonul șutat de Stancu, de la circa 30 de metri.

Min 17. Ratare Grecia: Tătărușanu respinge în corner șutul lui Holebas.

Min 11. România atacă, dar centrarea lui Maxim ajunge în brațele portarului grec Karnezis.

Min 1. A început partida la finalul căreia România ar putea obține prima calificare la Mondiale după 16 ani. Înaintea fluierului de start, suporterii de pe Arena Națională au fluierat în timpul intonării imnului Greciei. 

ACTUALIZARE 20.27. Poarta României va fi apărată de Ciprian Tătărușanu, după ce, în meciul tur, Victor Pițurcă l-a preferat pe Bogdan Lobonț, informează digisport.ro.

                                                                                                                                                                            Foto: Ella Moroiu

ECHIPELE DE START

ROMÂNIA: Tătărușanu - Mățel, Goian, Chiricheș, Raț- Hoban- Torje, Stancu, Maxim, Tănase- Marica

GRECIA: Karnezis - Torosidis, Siovas, Papastathopoulos, Holebas - Maniatis, Karagounis, Tziolis - Salpigidis, Mitroglou, Samaras.

ACTUALIZARE 20.05. Primii suporteri au intrat pe Arena Naţională, în jurul orei 18.30, pentru meciul România - Grecia, care începe la ora 21.00. La meciul de pe Arena Naţională sunt aşteptaţi să asiste peste 50.000 de spectatori, dintre care aproximativ 1.700 de fani greci. În jurul orei 19.00, componenţii celor două echipe au sosit la stadion.

                                                                                                                                                                          Foto: Ella Moroiu

Federația Română de Fotbal a pregătit în detaliu chiar și momentul intonării imnurilor de stat. Spectatorii vor putea citi versurile din „Deșteaptă-te, române!” direct de pe ecranul gigant aflat pe Arena Națională, acolo unde vor fi proiectate odată cu ieșirea pe teren a celor două echipe.

________________________________________________________________________

ACTUALIZARE 18.10. Meciul România – Grecia se va juca cu stadionul descoperit.

La şedinţa tehnică, oficialii naţionalei Greciei au protestat şi au susţinut că nu se impune ca această copertină să fie trasă, astfel că organizatorii au fost obligaţi să redescopere stadionul.

ACTUALIZARE 15.20. Suporterii Greciei au ajuns la București. Peste 2.000 de greci își vor susține echipa pe Arena Națională.   

ACTUALIZARE 14.35. Modificare de ultim moment în primul „unsprezece” pe care Victor Pițurcă îl va introduce diseară pe gazon! Deși se părea că va începe cu Latovlevici în banda stângă, selecționerul s-a răzgândit și va juca tot cu Raț titular, mizând pe experiența superioară a acestuia.

Totodată, România va fi așezată într-un modul 4-4-2, cu Stancu avansat în avanposturi lângă Marica, în timp ce la închidere va evolua Ovidiu Hoban.

ECHIPA ROMÂNIEI:

Tătărușanu - Mățel, Goian, Chiricheș, Raț - Torje, Hoban, Tănase, Maxim - Stancu, Marica.

_________________________

Reprezentativa tricoloră a pierdut cu scorul de 3-1 meciul tur, disputat pe stadionul Karaiskakis din Pireu. Golul care menţine echipa antrenată de Victor Piţurcă în cursa calificării a fost marcat de Bogdan Stancu, în minutul 19.

Pentru a fi sigură de calificare, România are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferenţă de trei goluri. În cazul în care România va câştiga cu 3-1, meciul va intra în prelungiri, iar dacă scorul se menţine şi după 30 de minute, se va trece la executarea loviturilor de departajare. De altfel, la ultimul antrenament dinaintea meciului cu Grecia tricolorii au exersat loviturile de la 11 metri.

Statistica nu ne e favorabilă

Statistica nu este însă deloc încurajatoare pentru tricolori, pentru că, până acum, nicio echipă care a pierdut primul meci la două goluri diferenţă nu a reuşit să obţină calificarea în manşa secundă.

Selecţionata României se află la al doilea baraj de calificare la Cupa Mondială din istorie. În 2001, România, cu Gheorghe Hagi selecţioner, a ratat calificarea la turneul final din Japonia şi Coreea de Sud, după ce a pierdut în faţa Sloveniei: 1-2 în deplasare şi 1-1 pe teren propriu.

Victor Piţurcă anunţă mai multe schimbări faţă de echipa care a pierdut la Pireu. Astfel, în poartă locul lui Lobonţ va fi luat de Tătăruşanu, iar în centrul apărării îşi va face reintrarea Vlad Chiricheş, fundaşul lui Tottenham, care a lipsit în primul joc din cauza unei accidentări. Chiricheş va face pereche cu Goian în centrul apărării. La mijloc, selecționereul va juca cu un singur închizător, Hoban, iar Marica va fi susținut de patru mijlocași ofensivi: Torje, Maxim, Stancu și Tănase.

Fotbaliştii tricolori speră ca fanii să fie alături de ei în număr cât mai mare, în tribunele Arenei Naţionale fiind aşteptaţi peste 50.000 de suporteri. În perimetrul stadionului circulaţia rutieră va fi restricţionată începând cu ora 15.00.

Peste 4.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi în stradă, pentru a să se asigura că nu vor exista incidente între suporterii români şi eleni.

Selecţionerul Victor Piţurcă, aflat la al treilea mandat la echipa naţională, nu a reuşit niciodată să califice România la un turneu final al Cupei Mondiale. El are însă în palmares două calificări la Campionatul European, în 2000 şi 2008, şi o prezenţă la CE de tineret din 1998.

În cazul unei calificări, ar fi pentru a opta oară când România ar participa la un turneu final al Cupei Mondiale. Naţionala ţării noastre a participat la primele trei ediţii, în 1930, 1934 şi 1938, apoi a urmat o pauză de 32 de ani, până în 1970, când generaţia lui Dumitrache şi Lucescu a fost prezentă în Mexic. După o altă perioadă de 20 de ani, România a reuşit, graţie "generaţiei de aur", să participe la trei ediţii consecutive, în 1990, 1994 şi 1998. De atunci, toate tentativele de a ajunge din nou la Cupa Mondială au fost sortite eşecului.

Cea mai bună clasare a României la un turneu final al Cupei Mondiale a fost la ediţia din 1994, din Statele Unite, când echipa antrenată de Anghel Iordănescu a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri