Aur pentru Drăgulescu. Sportivul doboară un record al Nadiei Comăneci

Data actualizării: Data publicării:
marian dragulescu - agerpres 8689660
Foto: Agerpres

Marian Drăgulescu a obţinut, sâmbătă, medalia de aur în finala de la sol la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca. El are acum 10 titluri continentale în palmares şi a doborât astfel recordul deţinut de Nadia Comăneci, chiar în prezenţa multiplei campioane a României. 

marian dragulescu - agerpres 8689660
Foto: Agerpres

ACTUALIZARE. Drăgulescu, după aurul de la sol: Am avut o dorinţă, să mi se cânte imnul în faţa a 7.000 de români, şi mi s-a împlinit

Gimnastul Marian Drăgulescu a declarat, sâmbătă, după câştigarea medaliei de aur la sol, la CE de la Cluj, că a avut o singură dorinţă, să i se cânte imnul în faţa a 7.000 de români, şi i s-a împlinit, relatează News.ro.

„E un vis împlinit. Am avut o dorinţă: să mi se cânte imnul la aceste Campionate Europene şi mă bucur că s-a împlinit. E cea mai importantă medalie pentru mine, e acasă, în faţa a 7.000 de români. E a 10-a pentru mine. A fost super, m-am simţit extraordinar şi am prins o zi bună. Am avut emoţii, mă gândeam că asta va fi cea mai importantă medalie a mea şi îmi doream atât de mult să o câştig acasă. Atât timp cât sunt sănătos, găsesc plăcerea de a face gimnastică şi motivaţie, iar atunci voi continua să fac gimnastică”, a declarat Marian Drăgulescu, după ceremonia de premiere.

El spune că va continua cu marea performanţă, următorul pas fiind Campionatele Mondiale din Canada.

„Mă gândesc la următorul campionat important de anul ăsta, Mondialale din Canada. Am avut ceva probleme cu spatele în ultima perioadă şi de câte ori încercam să sar noua săritură Drăgulescu, îmi trebuiau vreo 4-5 zile să nu mai fac antrenament, voi găsi o soluţie. Acum, am ales ca strategie să merg pe execuţie, cât mai corect, şi a ieşit. Sunt foarte fericit pentru ce a ieşit astăzi, iar mâine voi lupta din nou pentru medalie la sărituri”, a mai spus gimnastul român, care, prin medalia de aur de la sol obţinută la Cluj, a doborât recordul gimnasticii româneşti la titluri europene deţinute de un singur competititor, deţinut până acum de Nadia Comăneci.


 

Marian Drăgulescu a fost notat cu 14.500 în finala de la sol, cu care a câştigat medalia de aur, iar pe podium au mai urcat Dmitri Lankin (Rusia, 14.466) şi Alexander Shatilov (Israel, 14.400). Medalia lui Marian Drăgulescu este prima pentru România la CE de la Cluj, relatează News.ro.

Drăgulescu, sportivul care va împlini 37 de ani în 18 decembrie, şi-a trecut până acum în palmares nouă titluri europene – trei la sol (CE din 2000, 2004 şi 2005), trei la sărituri (2002, 2004, 2006), două cu echipa (2002, 2004) şi unul la individual-compus (2004).

El se afla astfel la egalitate cu multipla campioană Nadia Comăneci, care şi-a trecut şi ea în palmares nouă medalii de aur continentale – trei la individual-compus (1975, 1977, 1979), două la paralele (1975, 1977), două la sărituri (1975, 1979), unul la bârnă (1975) şi unul la sol (1979).

Multiplul campion va mai evolua la sărituri, duminică, el intrând în această finală de pe primul loc al calificărilor (14.666).

Tot duminică, România va mai fi reprezentată în finala de la bârnă de Larisa Iordache şi Cătălina Ponor.

Vineri, în finală la individual-compus feminin, Ioana Crişan s-a clasat pe locul 18, iar Olivia Cîmpian pe poziţia a 23-a.

Obiectivul delegaţiei României este de câştigare a 2-3 medalii.

La competiţia de la Cluj-Napoca participă 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie au revenit în România la exact 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei feminine, care s-a desfăşurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

La ultima ediţie a CE individuale, în 2015 (Montpellier), gimnaştii români au cucerit două medalii: Marius Berbecar – argint la paralele şi Andreea Munteanu – aur la bârnă.

Campionatele Europene din 2018 vor avea loc la Glasgow.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri