Sari la conținut

Clasamentul Forbes. Simona Halep, între sportivele cel mai bine plătite din lume

 

FOTO: Facebook Maria Șarapova 

Rusoaica Maria Șarapova, numărul 2 mondial, rămâne sportiva cu cele mai mari venituri din lume, pentru al 11-lea an consecutiv, precizează Forbes. Șarapova, în vârstă de 28 ani, câștigătoarea ediției de anul trecut a turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, după o finală cu Simona Halep, a obținut suma de 6,7 milioane dolari din premii la diferitele competiții la care a participat, însă câștigurile sale totale, care includ sponsorizările și alte surse de venit, s-au ridicat în total la 29,7 milioane dolari.

Americanca Serena Williams, liderul clasamentului WTA, ocupă locul secund în această ierarhie, cu 24,6 milioane dolari, în timp ce pe poziția a treia se află daneza Caroline Wozniacki, cu 14,3 milioane dolari.

Iată cum se prezintă clasamentul celor mai bine plătite sportive din lume stabilit de Forbes:
1. Maria Șarapova (Rusia/tenis) 29,7 milioane dolari 
2. Serena Williams (SUA/tenis) 24,6 milioane 
3. Caroline Wozniacki (Danemarca/tenis) 14,3 milioane 
4. Danica Patrick (SUA/automobilism) 13,9 milioane 
5. Ana Ivanovic (Serbia/tenis) 8,3 milioane 
6. Petra Kvitova (Cehia/tenis) 7,7 milioane 
7. Simona Halep (România/tenis) 6,8 milioane 
8. Ronda Rousey (SUA/arte marțiale mixte) 6,5 milioane 
9. Stacey Lewis (SUA/golf) 6,4 milioane 
10. Agnieszka Radwanska (Polonia/tenis) 6 milioane

Singurele prezențe din afara tenisului în Top 10 Forbes sunt cele ale pilotului de curse Danica Patrick (poziția a 4-a), campioanei de arte marțiale mixte Ronda Rousey (8) și jucătoarei de golf Stacy Lewis (9).

Veniturile realizate de vedetele feminine ale sportului mondial sunt, însă, mult mai mici decât cele realizate de bărbați. Astfel, topul masculin este dominat de boxerul american Floyd Mayweather, care încasat 300 milioane de dolari pe parcursul ultimului an, urmat de învinsul său din „meciul secolului”, disputat pe 2 mai la Las Vegas, filipinezul Manny Pacquiao, cu 160 milioane dolari, și fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, cu 79,6 milioane dolari.

.