CM de handbal. România joacă astăzi cu Cehia, de la 20.15. Calculele pentru „optimi”

Data publicării:
184243 184243 Nechita Marin 1

Calculele sunt însă destrul de complicate. Pentru a încheia pe locul 1 în grupă, România trebuie neapărat să bată Cehia și să aștepte un succes al Ungariei în fața Germaniei, la cel puțin trei goluri diferență.

Postura de lider al grupei ar aduce un adversar facil în optimi, Angola, care va încheia pe locul 4 în grupa C, în mod normal.

Dacă România bate Cehia, va ocupa locul doi şi va întâlni ocupanta locului trei din grupa C, care probabil va fi Polonia.

În eventualitatea în care România pierde cu Cehia, iar Germania va câștiga în fața Ungariei, atunci termină grupa pe locul al treilea, iar Spania poate fi un oponent extrem de greu.

În cel mai rău caz, România poate întâlni Norvegia, dacă pierde în fața Cehiei, iar Ungaria trece de Germania. În acest caz, reprezentativa noastră ar fi doar a patra în grupă, iar nordicele sunt adversar în fața căruia șansele la victorie sunt minime.

Cehia, un adversar puternic

Cehia reprezintă o formație destul de puternică în Europa. Adversara României din această seară s-a calificat la Campionatul Mondial după dubla cu Islanda, la Euro 2012 a fost aproape de un succes cu Norvegia, iar în lot au două jucătoare de certă valoare. Luzumova și Ranikova evoluează în Liga Campionilor, fiind legitimate la Thuringer, respectiv Metz.

România - Cehia este LIVE TEXT pe digisport.ro, de la ora 20:15.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri