Sari la conținut

Decizie neașteptată a CIO referitoare la Comitetul Olimpic Rus

Preşedintele Comitetului Olimpic Rus, Alexander Jukov, a anunţat, miercuri, că forul pe care îl conduce este din nou membru cu drepturi depline al CIO, suspendarea sa fiind ridicată.

shutterstock_407003206

Foto: Shutterstock

„Comitetul Olimpic Rus şi-a recăpătat drepturile. Este o decizie extrem de importantă pentru noi”, a spus Jukov la televiziunea rusă, potrivit L’Equipe.

Rusia a fost suspendată de CIO ca urmare a dezvăluirilor cu privire la un sistem de dopaj organizat la nivel de stat. Numeroşi sportivi nu au putut concura la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang şi alţii, invitaţi să concureze ca „sportivi olimpici ai Rusiei”, au defilat sub drapelul olimpic.

Înaintea ceremoniei de închidere a JO de la Pyeongchang, CIO a decis pentru moment menţinerea suspendării Rusiei, având în vedere faptul că doi ruşi au fost depistaţi pozitiv: Alexander Kruşelnişki şi Nadejda Sergheeva. Forul internaţional a precizat însă atunci că suspendarea va fi ridicată dacă nu vor mai exista alte cazuri de dopaj în cadrul delegaţiei sportivilor ruşi.

Sursa: News.ro