După succesul de la Rio, echipa de aur se destramă

Data publicării:
spada

Final de drum pentru generaţia de aur a scrimei româneşti - după zece ani împreună, Ana Maria Popescu rămâne să ducă greul alături de antrenorul Dan Podeanu. Celelalte campioane olimpice au ales să se dedice vieţii de familie.

scrima echipa spada aur

Echipa feminină de spadă a României a salvat onoarea la Rio, unde a cucerit singurul aur tricolor. În ultimii zece ani, spadasinele antrenate de Dan Podeanu au mai adus şase medalii de aur la Campionatul European şi două la Mondiale.

Dan Podeanu, antrenorul lotului de scrimă: Lipsea medalia de aur. Iată că și echipa României a reușit să intre în istoria scrimei românești. Satisfacția că e singurul aur nu ne încântă am fi vrut ca, pe lângă alte medalii, și scrima să obțină.

Din generaţia de aur a spadasinelor, doar Ana Maria Popescu va mai continua şi în 2017 - Loredana Dinu, Simona Gherman şi Simona Pop se retrag momentan pentru a se dedica vieţii de familie.

Reporter: Sper că nu greșesc dacă spun că 2016 a fost cel mai bun an din cariera voastră?
Ana Maria Popescu: Da, așa e, așa trebuie să fie, deși eu sper că cel mai bun an trebuie să vină întotdeauna, dar până acum trebuie să recunosc că 2016 mi-a adus cele mai mari împliniri pe plan profesional.
Dan Podeanu, antrenorul lotului de scrimă: În momentul în care una din cele patru se reactivează sau continuă activitatea, continui și eu dacă au nevoie de ajutorul meu.

spada

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri