MMA - România va fi reprezentată de șase sportivi la Mondialele de la Las Vegas

Data publicării:
mma



Ediția de anul acesta a Campionatului Mondial de MMA va fi foarte disputată, până acum fiind înscrise 40 de țări, de pe cinci continente, și 256 de sportivi. Ca și anii trecuți, campionatul este organizat în parteneriat cu cea mai mare promoție de MMA, UFC.

Sub atenta supraveghere a Comisiei din Nevada, sportivii vor trece și acolo printr-un filtru medical și vor fi testați anti-doping.

Primul sportiv al lotului, Raluca Dinescu, medaliată cu argint la Europenele de anul trecut, cu un bilanț de 3 victorii și o înfrângere, este singura fată care va reprezenta țara, la categoria — 52,2 kg.

Cel de-al doilea sportiv al lotului, Cristian Iorga, cu un palmares de 7 victorii și o înfrângere și neînvins în România, va lupta la mondiale de MMA la categoria 65,8 kg.

Al treilea sportiv, brașoveanul Paul Butacu, cu un palmares de 4 victorii, va lupta la categoria 77,1. Cel de-al patrulea sportiv, Marius Cantoneru, va lupta în SUA la categoria 83,9. Timișoreanul Sașa Marcov este cel de-al cincilea, cu un palmares de 4 victorii și o înfrângere, și va lupta la categoria 93,0. Al șaselea sportiv este greul Ion Grigore, cu un palmares de 2 victorii, care va reprezenta țara la categoria—120,2.

Mihail Mihailovici este singurul arbitru internațional român care va arbitra pentru a doua oară la Las Vegas. Cel de-al doilea oficial, cunoscutul arbitru Scott Manhardt, deși are naționalitate americană, a fost propus din partea României să arbitreze, în urma experienței foarte mari în arbitraj din galele de profil, dar și în urma promovării cursului internațional de arbitraj ce a avut loc în decembrie la București.

Marius Crainic și George Stanciu vor fi coordonatorii lotului.

"Sperăm ca și Ministerul Tineretului și Sportului să aprecieze efortul nostru de a reprezenta România, din resurse proprii, la cel mai mare Campionat Mondial de MMA. Considerăm că toate problemele din sport în general se pot rezolva ușor printr-o atitudine deschisă și cooperantă din partea autorităților. De aproape trei luni așteptăm soluționarea cererii de recunoaștere a practicării oficiale a ramurii de sport MMA în România, care în urma unui raport pozitiv trebuie să primească ordinul de recunoaștere", a declarat George Stanciu, presedinte A.C.S. Agon, inițiatorul cererii de recunoaștere.

"MMA-ul este un sport în plină ascensiune în România, foarte popular, care a parcurs etapele de recunoaștere conform legii, fiind un sport supus testelor antidoping, recunoscut oficial în țări din Europa și cu o reprezentare foarte mare la nivel internațional. Ne dorim să ne bucuram de deschiderea MTS, astfel încât eforturile noastre să nu fie în zadar și să reprezentăm la nivel internațional un sport omologat in totalitate", a adăugat George Stanciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri