Nicio medalie pentru România la Campionatul European de gimnastică

Data publicării:
denisa golgota gimnastica europene glasgow 2018
Denisa Golgota Foto: Guliver/Getty Images

Campionatele Europene de gimnastică, desfăşurate la Szczecin, în Polonia, s-au încheiat fără ca România să câştige vreo medalie. O contraperformanţă istorică pentru unul dintre sporturile cu cel mai mare succes de-a lungul timpului. De aproape jumătate de secol, 48 de ani mai exact, nu s-a mai întâmplat ca gimnastele din ţara noastră să nu urce pe podium la Europene, scrie digisport.ro.

Gymnastics - European Championships Glasgow 2018: Day Four
Denisa Golgota Foto: Guliver/Getty Images

Ediţia din 1971, care a avut loc în fosta Uniune Sovietică, la Minsk, era ultima în care România nu a luat medalie. Din 1973, timp de 31 de ediţii la rând, gimnastica românească a fost protagonistă şi de multe ori a dominat autoritar competiţia. Seria fantastică s-a încheiat duminică, odată cu ultimele finale de la Szczecin.

Toate speranţele României au stat în Denisa Golgotă, dublă medaliată la Europenele de anul trecut, de la Glasgow, unde a luat argint la sol şi bronz la sărituri. Din toată delegația, doar Denisa Golgotă a ajuns în finale anul acesta. Reprezentanta României a fost prezentă în 4 din cele 5 finale. Dar sportiva de 17 ani nu a mai reuşit să urce pe podium, clasându-se după urmează: la sărituri - 6, la bârnă - 5 şi la sol - 4. La individual compus, a terminat pe 17.

La băieți, România, cu o delegaţie formată din opt sportivi, între care şi Marian Drăgulescu, nu a obţinut vreo medalie, iar românii nici măcar nu au reușit să se califice în finale.

La Campionatul European din 10-14 aprilie, găzduit de Szczecin (Polonia), au participat 166 gimnaşti şi 109 gimnaste, din 38, respectiv 36 de naţiuni continentale.

Topul medaliilor de aur, cumulat masculin şi feminin, este dominat de Rusia (7), urmată de Franţa şi Marea Britanie, ambele cu câte 2.

Laureaţii ediţiei din 2019 a Campionatului European individual sunt:

Masculin – Nikita Nagornyy (individual-compus şi paralele, Rusia), Artur Dalaloyan (sol, Rusia), Max Whitlock (cal cu mânere, Marea Britanie), Denis Ablyazin (inele şi sărituri, Rusia), Epke Zonderland (bară fixă, Olanda);

Feminin – Melanie de Jesus dos Santos (individual-compus şi sol, Franţa), Maria Paseka (sărituri, Rusia), Anastasia Ilyankova (paralele, Rusia), Alice Kinsella (bârnă, Marea Britanie).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri