Specialiștii americani îl văd pe Pascal învingător „Imaginea lui Bute bătut măr de Froch nu mi-a fost încă ștearsă din memorie”

Data publicării:
5316707-Mediafax Foto-George Filip

Înaintea disputei, Ring Tv, cel mai prestigios post de specialitate din Statele Unite, a realizat o analiză amănunțită a luptei, solicitând opiniile și pronosticurile a 22 de experți de renume de peste Ocean. Aceștia au disecat atuurile celor doi luptători și au oferit o avancronică amplă a meciului.

Jim Lapley, expertul HBO, crede că Jean Pascal e favorit, chiar dacă îl vede pe Bute ca fiind boxerul mai bun. „Dacă ar lupta amândoi în formă maximă, el e clar tehnicianul mai bun. Dar Bute n-are viteza lui Pascal, rapiditatea și explozia atletică. Cred că de asta Pascal e favoritul luptei”, a declarat Lapley, scrie digisport.ro.

Lucian Bute are 31 de victorii la profesioniști, dintre care 24 obținute înainte de limită și o singură înfrângere. Jean Pascal are 28 de victorii, dintre care 17 obținute înainte de limită, două înfrângeri și o remiză.

Bute n-a impresionat cu Grachev și de asemenea n-a luptat de 14 luni. Singurul dintre ei care a boxat în ultimul an e Pascal. Bazându-ne pe ceea ce am văzut în ultimul an și jumătate, cred că Pascal va fi luptătorul mai încrezător, așa că Bute are nevoie să întoarcă norocul de partea lui pentru a câștiga”, mai spune Lapley.

Mike Coppinger, expertul în box de la USA Today crede și el că Pascal are șanse mai bune decât Bute să se impună: „Dacă meciul ar fi avut loc acum doi ani, Bute era favorit clar. Dar imaginea lui Bute bătut măr de Froch nu mi-a fost încă ștearsă din memorie. Sunt discutabile rezistența și loviturile lui Bute, dacă mă gândesc la perioada lui de inactivitate. Pascal e un atlet superior”.

Doug Fischer, de la RingTv crede că va fi decisivă ambiția din ring a celor doi și-l laudă pe boxerul român: „Bute este boxerul mai bun în general, cu o tehnică mult mai ascuțită, dar cred că Pascal e mai puternic și pune mai mult suflet. Și cred că stilul neortodox al lui Pascal și forța sa vor pune probleme ritmului de a boxa al lui Bute”.

Contabilizând opiniile celor 22 de specialiști chestionați, scorul pronosticurilor a fost unul clar în favoarea lui Pascal, 21-1.

Meciul Bute-Pascal va fi în direct pe Digi Sport 1 duminică, de la ora 6:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri