Sari la conținut

Veste cumplită de la Montreal! Iordache a părăsit sala în scaunul cu rotile

Gimnasta Larisa Iordache s-a accidentat, miercuri, la încălzire, chiar înainte de a intra la primul aparat din calificările la Campionatul Mondial de la Montreal, solul, şi a părăsit sala de concurs într-un scaun cu rotile.

larisa

Foto: twitter.com/CBCScottRussell

Sportiva va rata astfel Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Montreal după ce s-a accidentat la încălzire, potrivit paginii de Facebook a Federației Române de profil.

„Larisa Iordache s-a accidentat la încălzire și e out de la Mondialele de la Montreal. Diagnostic, ruptură de tendon ahilian. Sănătatea ei e tot ce contează acum. Fii tare Larisa!, se arată în mesajul postat în rețeaua de socializare.

„Tendonul e rupt. Trebuie operat în țară. Încercăm să ne întoarcem mai repede, a declarat antrenorul Cristi Moldovan, citat de pagina de Facebook a Clubului Sportiv Dinamo, grupare la care este legitimată gimnasta.

Larisa Iordache trebuia să intre a doua la sol, dar după Ioana Crişan, care a fost notată cu 12.800, a intrat direct Cătălina Ponor, primind şi ea 13.266.

Calificările feminine sunt transmise în SUA şi, potrivit comentatorilor, Larisa Iordache s-a accidentat şi a părăsit sala de concurs într-un scaun cu rotile.

Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus.

La ora transmiterii acestei ştiri, calificările continuă pentru România doar cu Cătălina Ponor şi Ioana Crişan, dar niciuna nu va evolua la toate aparatele.

Calificările feminine se încheie miercuri noaptea, după încă două subdiviziuni.

La masculin, Marian Drăgulescu este singurul care a obţinut calificarea într-o finală, la sărituri, el urmând a lua startul duminică.

Tot miercuri, la Montreal a avut loc o ceremonie dedicată Nadiei Comăneci, al cărei nume a fost dat Pieţei „Place des Vainqueres” din Parcul Olimpic, în semn de recunoaştere şi apreciere. La eveniment au participat şi gimnaştii din lotul României, alături de alte personalităţi, precum preşedintele COSR, Mihai Covaliu, Marius Urzică sau Lucian Bute.

Campionatele Mondiale de la Montreal se desfăşoară între 2-8 octombrie.

Nadia Comăneci este ambasadorul evenimentului şi va înmâna medaliile de aur la individual-compus feminin.

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă