Victor Piţurcă, după meciul cu Trinidad-Tobago: Fără Marica, jocul României are de suferit

Data publicării:
VICTOR PITURCA-Mediafax Foto-Alexandru Hojda

"A fost, practic, ultimul meci din acest sezon. Mi-aş fi dorit să mai putem găsi un adversar, dar din păcate nu am reuşit. Însă şi aşa, pot să spun că sunt mulţumit de acest joc, au venit şi jucători noi, care au debutat, cum ar fi Hoban sau Stoian, alţii care au mai evoluat şi cu alte ocazii. Jocul a avut momente foarte bune, dar şi unele mai puţin bune, însă sunt mulţumit că am reuşit această victorie, în faţa unei echipe solide, cu jucători puternici. A fost un test bun pentru naţionala României. Vom trage concluziile şi vom analiza acest joc, iar apoi aşteptăm meciurile oficiale din această toamnă", a declarat Piţurcă la finalul meciului România – Trinidad-Tobago 4-0. 

Referindu-se la prestaţia atacantului Ciprian Marica, autorul unei triple, selecţionerul a precizat: "Marica este un jucător consacrat la echipa naţională, cu foarte multe jocuri pentru tricolori, un fotbalist extrem de important pentru selecţionata ţării noastre. Fără el, jocul României nu este acelaşi, are de suferit. Sper ca şi el să fie sănătos şi să joace meci de meci".

Nu renunţă la Tamaş

Victor Piţurcă a anunţat, totodată, că nu are de gând să renunţe la fundaşul Gabriel Tamaş, în ciuda incidentului în care a fost implicat fundaşul lui West Bromwich Albion, care a fost reţinut de poliţie după o escapadă bahică.

"La Tamaş nu o să renunţ, chiar dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat, deoarece este un jucător cu un caracter formidabil. Păcat că are această problemă cu alcoolul. Am stat de vorbă cu el. A venit în ţară s-a pregătit foarte bine, dar a ieşit în oraş şi aţi văzut ce s-a întâmplat. Îl apreciez însă foarte mult pentru că nu a refuzat niciodată naţionala, chiar dacă a fost şi accidentat. Prefer acest gen de jucători. Este un băiat admirabil, exceptând alcoolul. Experienţa pe care a avut-o acum cred că îi va da foarte mult de gândit", a spus selecţionerul.

Pe de altă parte, selecţionerul României nu crede că Steaua, proaspăta campioană naţională, va fi exclusă din cupele europene, neexistând în opinia sa un motiv întemeiat pentru ca UEFA să ia o astfel de decizie.

"Nu cred că Steaua va fi exclusă din cupele europene, nu văd motivul pentru care ar fi exclusă. Nu a fost vorba de pariuri sau trucare de meciuri", a subliniat Piţurcă.

Acesta a refuzat însă să facă vreun comentariu referitor la condamnarea sa la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Valiza”, decizie pe care instanţa supremă a luat-o chiar în ziua meciului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri