Sari la conținut
News Alert

Victor Pițurcă pleacă de la Națională. Cine l-ar putea înlocui

Selecționerul Victor Pițurcă a semnat cu echipa saudită Al Ittihad, urmând a deveni rivalul lui Laurențiu Reghecampf în campionatul din Arabia Saudită.

Astfel, meciul cu Grecia, de pe 7 septembrie, va fi ultimul pentru actualul selecționer la cârma ”tricolorilor”. Al Ittihad l-a demis pe antrenorul Khalid Al Koroni, după ce a pierdut dubla din sferturile de finală ale Ligii Campionilor Asiei, cu Al Ain, fosta echipă a lui Cosmin Olăroiu și Mirel Rădoi. Aceasta s-a calificat în semifinale, unde va evolua împotriva lui Al Hilal, trupa pregătită de Laurențiu Reghecampf. Momentan, echipa din Jeddah este pregătită de un antrenor interimar, egipteanul Amr Anwar, potrivit Digi Sport.

Arabii au negociat cu Victor Pițurcă încă din vara trecută o eventuală trecere a românului pe banca lui Al Ittihad, dar atunci pretențiile selecționerului României li s-au părut exagerate. Ulterior, după startul foarte bun al lui Reghecampf pe banca rivalei Al Hilal și ratarea calificării propriei echipe în semifinalele Ligii Campionilor, șefii lui Al Ittihad au revenit pe pista Pițurcă și au acceptat să-i îndeplinească acestuia toate cerințele.

Astfel, Pițurcă va câștiga 6,4 milioane de euro în cei doi ani cât durează contractul inițial, care poate fi prelungit în cazul în care va face performanță. Actele urmează a fi semnate până cel târziu mâine prin fax. Mai mult, șefii lui Al Ittihad au fost de acord să-i plătească antrenorului român de 58 de ani și clauza de reziliere cu FRF, în valoare de 600.000 de euro. Pe lângă salariu, Pițurcă ar urma să primească și o primă de 500.000 de euro în cazul câștigării campionatului.

Printre favoriții la înlocuirea lui Victor Pițurcă pe banca echipei naționale sunt Ladislau Boloni și Cosmin Olăroiu. Primul a refuzat să comenteze orice contact cu Federația Română de Fotbal. ”Vă rog, nu mă amestecați pe mine în astea”, a spus Boloni, contactat de digisport.ro.