Declarație surprinzătoare a Emmei Răducanu. De ce își dorește sportiva să nu fi câștigat niciodată US Open

Data publicării:
Emma Răducanu
Tenismena britanică Emma Răducanu a declarat că „uneori regretă că a câștigat US Open”, vorbind despre problemele cu care s-a confruntat de atunci. FOTO: Profimedia Images

Tenismena britanică Emma Răducanu a declarat că „uneori regretă că a câștigat US Open”, vorbind despre problemele cu care s-a confruntat de atunci, transmite BBC

Jucătoarea în vârstă de 20 de ani a obținut un titlu uluitor la US Open 2021, când a devenit prima jucătoare venită din calificări care a câștigat turneul de Grand Slam.

Răducanu a suferit o serie de accidentări de atunci și este în prezent pe tușă după o operație la mână.

„M-am luptat cu durerea fizică, dar și partea mentală a fost foarte dificilă pentru mine”, a spus ea. Vorbind pentru The Times, britanica a adăugat: „Întotdeauna vreau să prezint cea mai bună versiune a mea, sau să mă străduiesc să fac asta, dar știam că nu pot".

Răducanu s-a despărțit de antrenorul Sebastian Sachs, al cincilea ei antrenor în mai puțin de doi ani, în luna iunie. Ea a jucat doar 10 meciuri în circuitul WTA în 2023, câștigând doar cinci, trei dintre aceste victorii fiind obținute la Indian Wells.

„Îmi atașez foarte mult valoarea de sine de realizările mele. Dacă pierdeam un meci, eram foarte abătut, aveam o zi de doliu, mă uitam la propriu la perete. Simt lucrurile cu atâta pasiune și intensitate”, a spus ea.

Răducanu nu a cedat niciun set în drumul spre victoria de la US Open de la New York, când a învins-o în finală pe Leylah Fernandez cu 6-4 6-3.

Dar de atunci nu a mai trecut de turul al doilea la un Grand Slam, iar de pe locul 10 în iulie 2022 a ajuns pe locul 128.

„Acel moment de pe teren, când sărbătoream [victoria de la US Open], am fost ca și cum aș schimba literalmente orice luptă din lume pentru acest moment. De atunci am avut multe eșecuri, unul după altul. Sunt rezistentă, toleranța mea este mare, dar nu este ușor. Și uneori mă gândesc: „Aș fi vrut să nu fi câștigat US Open, aș fi vrut să nu se fi întâmplat asta”. Apoi îmi spun: 'amintește-ți acel sentiment, amintește-ți acea promisiune', pentru că a fost complet pură”, a mai povestit Răducanu.

Răducanu, care a semnat o serie de contracte comerciale după victoria de la US Open, a declarat că „a trebuit să se maturizeze foarte repede” de când a devenit celebră, deoarece a fost „extrem de naivă”.

„Trebuie să fii în gardă, pentru că există o mulțime de rechini acolo. Cred că oamenii din industrie, mai ales în cazul meu, pentru că aveam 19 ani, acum am 20, mă văd ca pe o pușculiță. A fost dificil să navighez. M-am ars de câteva ori. Am învățat, păstrează-ți cercul cât mai mic posibil”, a mai povestit Răducanu.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri