Doi suporteri francezi au pedalat 7.000 de kilometri pentru a-și susține echipa la Cupa Mondială din Qatar

Data publicării:
Gabriel Martin și Mehdi Balamissa, doi suporteri ai echipei franceze, au pedalat 7.000 kilometri pentru a-și susține echipa la Cupa Mondială din Qatar
Gabriel Martin și Mehdi Balamissa, doi suporteri ai echipei franceze, au pedalat 7.000 kilometri pentru a-și susține echipa la Cupa Mondială din Qatar. FOTO: Profimedia Images

Doi suporteri francezi au pedalat 7.000 de kilometri pentru a-și susține echipa la Cupa Mondială din Qatar. Călătoria lor cu bicicletele a durat trei luni, scrie CNN.

Mehdi Balamissa și Gabriel Martin au decis că cel mai bun mod de a călători din Franța în Qatar este pe două roți. Cei doi au petrecut trei luni călătorind 7.000 de kilometri cu bicicleta, pentru a vedea echipa națională apărându-și titlul de campioană mondială.

„A fost o idee nebună, dar suntem genul de oameni care au idei mari și nu vor să aibă niciun regret. Din moment ce suntem amândoi antreprenori, am decis să ne luăm trei luni din timpul nostr și să venim în Qatar”, a declarat Balamissa pentru CNN Sport.

Cei doi și-au început lunga călătorie pe 20 august, de pe Stade de France din Saint-Denis, și au călătorit în medie 115 kilometri pe zi.

Ideea de a pleca pe biciclete spre locul de desfășurare a Cupei Mondiale 2022 le-a venit anul trecut, după ce au mers pe două roți din Franța în Italia, pentru a urmări performanța echipei franceze în Finala Ligii Națiunilor din Italia.

Când au sosit în Qatar, Federația Franceză de Fotbal (FFF) i-a invitat să întâlnească echipa și le-a oferit bilete pentru toate cele trei meciuri ale grupei sale. Managerul Franței, Didier Deschamps, le-a oferit fiecăruia și un tricou național semnat de jucători.

Cei doi bicicliști spun au întâmpinat multe probleme pe parcursul călătoriei, inclusiv zeci de anvelope sparte. La un moment dat, au fost nevoiți să meargă 15 ore în plus, până la Riad, în Arabia Saudită, pentru a găsi un atelier de reparații de biciclete.

„Am avut multe probleme, dar le-am rezolvat pe rând”, a spus Gabriel Martin.

Cei doi s-au luptat cu căldura deșertului în Arabia Saudită, dar au întâmpinat probleme și în zonele de pădure inundate din Ungaria, în timp ce se îndreptau spre Qatar, oprindu-se în locuri de campare, cabane și hoteluri pentru a dormi.

Din punct de vedere fizic, spun ei, provocarea nu a fost atât de dificilă; a contat enorm psihicul.

Pe măsură ce s-au apropiat de destinație, lui Gabriel și lui Mehdi li s-au alăturat alți aproximativ 20 de bicicliști francezi, dar și cetățeni străini. Amândoi au spus că a fost plăcut și surprinzător să aibă lângă ei atât de mulți oameni, mai ales după ce timp de trei luni au fost singuri.

„A fost special momentul când am ajuns în Qatar, pentru că a însemnat sfârșitul acestei călătorii nebunești și al acestui stil de viață, de care ne-am bucurat însă foarte mult”, a spus Balamissa.

După ce se va termina Cupa Mondială, Gabriel Martin și Mehdi Balamissa se vor întoarce în Franța cu avionul, dar spun că vor continua să facă astfel de călătorii pe două roți.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri