Echipa de handbal masculin a Iranului s-a retras de la Trofeul Carpați „din cauza COVID”. La CM din Spania, o jucătoare a „evadat”

Data publicării:
Minge de handbal.
Echipa de handbal masculin a Iranului nu va participa la Trofeul Carpați „din cauza COVID”

Echipa de handbal masculin a Iranului nu va mai participa la Trofeul Carpați, anunță Federația Română de Handbal. Federația iraniană motivează absența din cauza mai multor cazuri de COVID-19 în rândul jucătorilor.

Echipa masculină de handal a Iranului s-a retras intempestiv de la Trofeul Carpați. Potrivit oficialilor iraniei, mai mulți jucători au fost descoperiți pozitivi la COVID-19.

„După discuțiile urgente din cadrul echipei noastre, decizia este următoarea: România va juca cu Turcia pe 27 și pe 29 decembrie, de la 18.05”, precizează federația, într-o postare pe Facebook.

„Evadare” din echipa Iranului de handbal feminin

Obligate să joace purtând hijabul, fetele din naționala Iranului au profitat de calificarea la evenimentul din Spania și pentru o „evadare” din cotidian, care, pentru majoritatea jucătoarelor a existat doar pe durata competiției. Nu și pentru Shaghayegh Bapiri, care a decis să fugă de delegația Iranului.

Reamintim că Handbalista Shaghayegh Bapiri (30 de ani) este cel mai nou nume de pe lista sportivilor din Iran care au cerut azil politic în altă țară, pentru a scăpa de regimul terifiant din statul islamic în care s-au născut. Aceasta a părăsit cantonamentul echipei la Campionatul Mondial feminin din Spania, desfășurat la începutul lunii decembrie.

Interul dreapta al naționalei de handbal feminin din Iran a explicat cu lux de amănunte ce a determinat-o să rămână în Spania după Campionatul Mondial. Shaghayegh Bapiri a făcut o serie de dezvăluiri cutremurătoare, în special despre abuzurile la care sunt supuse femeile în țara sa, dar și în legătură cu măsurile exagerate ale Federației Iraniene de Handbal, potrivit DigiSport.ro.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri