Galerie Foto 12.000 de fani ai unei echipe din Germania au cumpărat dreptul de a le fi puse fotografiile în tribunele goale, la meciuri

Data actualizării: Data publicării:
GettyImages stadion borussia fotbal germania pandemie
Sursa foto: Getty Images

Viitorul sportului pe timpul pandemiei este nesigur. Suporterii echipelor de fotbal cel mai probabil vor lipsi de pe stadioane când încep meciurile. Însă Borussia Mönchengladbach, o echipă din nord-vestul Germaniei, va avea figurile din carton ale fanilor săi pe locurile din arena clubului.

Suporterii Borussia Mönchengladbach deja au făcut peste 12.000 de comenzi pentru ca imaginile lor să apară la meciurile de pe stadionul Borussia-Park, deși nu se pot afla, fizic, acolo, potrivit unui comunicat de presă.

Clubul german aflat pe poziția a patra din Bundesliga taxează 19 euro pentru comanda decupajului din carton.

O parte din banii obținuți din vânzări vor fi direcționați către un fond care va fi folosit de fanii care au nevoie de sprijin în vremea pandemiei, potrivit site-ului Time. Inițiativa mai ajută și afacerile locale care printează decupajele.

Arena de 54.000 de locuri deja a fost ocupată de 4.500 de astfel de figurine, potrivit clubului.

“Fanii fotbalului german nu sunt cei mai inteligenți din lume”, a spus, în glumă, pentru Time, Ingo Müller, membru al clubului de suporteri care a venit cu ideea acum trei săptămâni în timp ce se afla în carantină în apartamentul său din Berlin. Müller a intrat în contact cu dezvoltatori pentru a face aplicația.

Pentru ca decupajele să fie mai autentice, când își fac poze, fanii poartă tricourile și fularele echipei. Chiar și suporterii altor echipe și-au comandat sosii pentru a fi prezenți la meciurile din deplasare. Müller spune că rivalii Borussiei “nu vor îndrăzni să copieze ideea”.

„Bayern Munchen este foarte supărată că am venit noi cu ideea”, a spus Müller.

Markus Aretz, șeful departamentului de media și comunicare al Borussiei Mönchengladbach este optimist în privința inițiativei și spune că va contribui la moralul echipei când intră pe teren.
El a mai precizat că nu va fi folosit sunetul tribunelor în timpul meciului deoarece ar merge prea departe cu ideea.

“Nu vrem să facem ceva care ar da impresia suporterilor că nu avem nevoie de ei”, a explicat Aretz.

„Prima oară când vii pe stadion, timp de trei sau patru secunde nu-ți dai seama că nu sunt oameni adevărați. Din păcate, nu putem avea același zgomot din partea mulțimii, însă tot este un sentiment bun să avem fanii aici”, a spus atacantul Marcus Thuram.

Germania se pregăteşte pentru reluarea campionatului naţional de fotbal începând din această lună, cu porţile închise, conform unui proiect de acord între cancelarul Angela Merkel şi autorităţile regionale, obţinut miercuri de AFP.

Sursa foto: Getty Images
Sursa foto: Getty Images

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri