Chelsea - Frankfurt, meci de infarct. Finalista Europa League s-a decis la lovituri de departajare

Data actualizării: Data publicării:
Bucurie la Chelsea după ce s-a calificat în finala UEFA Europa League 2019
Chelsea și Eintracht Frankfurt, meci pe Stamford Bridge de calificare în finala UEFA Europa League 2019 Foto: Guliver/Getty Images

Chelsea a învins, joi seară, pe teren propriu, echipa Eintracht Frankfurt, scor 4-3 după loviturile de departajare şi s-a calificat în finala Ligii Europa, unde va întâlni tot o echipă din Anglia, Arsenal. Finalele celor mai importante competiții din fotbalul european, UEFA Europa League și UEFA Champions League, devin astfel o afacere pur englezească: Liverpool - Tottenham în Liga Campionilor și Chelsea - Arsenal în Liga Europa. Este o premieră pentru fotbalul european ca toate cele patru finaliste să provină din aceeași țară.

Chelsea v Eintracht Frankfurt - UEFA Europa League Semi Final : Second Leg
Ovidiu Hațegan a arbitrat meciul dintre Chelsea și Eitracht Frankfurt, în urma căruia, după lovituri de departajare, englezii au ajuns în finala UEFA Europa League 2019 Foto: Guliver/Getty Images

Joi, la finalul celor 90 de minute de joc şi a celor două reprize de prelungiri dintre Chelsea și Frankfurt, scorul a fost egal, 1-1, la fel ca şi în tur. Pentru Chelsea au marcat Loftus-Cheek '28, iar pentru Eintracht a punctat Jovic '49. 

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din România, cu Ovidiu Haţegan la centru.

La loviturile de departajare pentru Chelsea au transformat Barkley, Jorginho, David Luiz şi Eden Hazard, în timp ce Azpilicueta a ratat.

Pentru Eintracht au transformat Haller, Jovic, De Guzman şi au ratat Hinteregger şi Paciencia.

Eden Hazard a fost eroul meciului. Practic, el a calificat-o pe Chelsea în finala Europa League, la ultimul penalty al seriei cu Eintracht Frankfurt. Cu Ovidiu Haţegan la centru, londonezii au început în atac returul de pe pe Stamford Bridge. Au cerut şi un penalty, dar au fost refuzaţi de centralul român. Apoi, Giroud a trecut pe lângă deschiderea scorului, însă Loftus Cheek nu i-a iertat pe germani. Principala favorită la trofeu a fost egalată de Jovic.

Un coechipier a fost convins că golgheterul lui Frankfurt nu va rata. S-a bucurat înainte ca mingea să intre în poartă. 

După 90 de minute, a fost 1-1, la fel ca în tur şi s-a intrat în prelungiri, unde David Luiz şi-a salvat echipa, cu o minge scoasă de pe linia porţii. Haţegan a anulat corect un gol al lui Chelsea, pentru fault în atac, cu cinci minute înainte de lovitura penalty-urilor. Acolo, norocul a fost de partea gazdelor, deşi au ratat primele, prin Azpilicueta. Ultimii doi jucători ai nemţilor nu l-au putut învinge pe Kepa şi i-au permis lui Hazard să devină eroul meciului. 

În finala Europa League s-a calificat, joi, şi Arsenal, care a trecut de Valencia, scor 4-2, după ce în tur se impusese, scor 3-1.

Finala Europa League va avea loc în data de 29 mai, la Baku, în timp ce finala UEFA Champions League este programată pe 1 iunie, pe arena Wanda Metropolitano din Madrid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri