Christoph Daum: Atacul nostru începe cu Tătăruşanu

Data publicării:
daum
Foto: frf.ro

Christoph Daum a declarat sâmbătă, în conferinţa de presă premergătoare partidei dintre Danemarca şi România, că zvonurile cu privire la o ceartă între el şi atacantul Stelei, Denis Alibec, nu sunt adevărate, şi că atacantul îi este „ca un fiu”.  Selecţionerul  a explicat că în continuare încearcă să facă din naţionala României o echipă mai ofensivă, aşa cum a promis la începutul mandatului.

daum
Foto: frf.ro

„Alibec îmi place foarte mult. Am o relaţie foarte bună cu el şi sincer vă spun că îmi este ca un fiu. Niciodată nu am avut parte de evenimente neplăcute cu el, nici cu el dar nici cu un alt jucător. La antrenamente i-am folosit în atac pe Alibec, pe Bicfalvi, pe Popa, pe Ivan, care s-au descurcat foarte bine şi aici nu sunt toate variantele. Important este ca jucătorul să se adapteze la echipă şi asta urmăresc eu la antrenamente. Keşeru  este o posibilitate pentru atac, dar vom vedea mâine cum decidem. Este o chestiune care va fi decisă mâine. Keşeru a avut o dublă bună împotriva celor de la Copenhaga, joacă bine în Bulgaria şi la antrenamente lucrează foarte bine […] Este o şansă să îi vedem pe Alibec sau pe Ivan şi sunt şanse să vedem multe alte nume mâine, pe teren. S-au antrenat bine. Am multe alternative. Este un meci important, dar garantez că suntem în totalitate concentraţi pentru a merge la maximum şi asta ar trebui să ducă la cel mai bun rezultat. Având în vedere meciurile rămase, totul va continua să depindă numai de noi”, a declarat selecţionerul, potrivit News.ro.

Daum a explicat că nu consideră riscant sistemul cu trei fundaşi centrali şi că încearcă să îi facă pe jucătorii români să fie cât mai flexibili în privinţa sistemului de joc.

„Această echipă este obişnuită să joace 4-2-3-1. Este important să fim mai flexibili şi am lucrat la automatismele tehnice. Vom vedea care sisteme vor fi cele mai bune pentru acest meci. Nu vă pot garanta că vom juca în acelaşi sistem. Poate vom juca în trei siteme diferite, dar sunt multe interpretări care pot decurge din acelaşi sistem. Este important să dau echipei o idee despre mai multe posibilităţi de sisteme, dar nu are sens ca fără antrenament să schimbă lucrurile în atac sau în apărare. Este foarte greu să schimbăm într-o singură săptămână. Am lucrat la acest sistem şi vom vedea ce putem face mâine. Vom alege un sistem despre care sunt convins că va fi cel mai bun pentru jucătorii pe care îi avem acum, dar cum am spus trebuie să ne putem adapta.  Vreau ca jucătorii să fie compleţi şi să fie mai buni”, a afirmat s Daum.

Întrebat de către jurnalişti când va reuşi să transforme naţionala României într-o echipă ofensivă, Daum a declarat că munceşte la acest lucru la fiecare antrenament şi la fiecare meci.

„Atacul nostru începe cu Tătăruşanu. Nu trebuie să ne limităm doar la câţiva jucători ofensivi. Vedeţi că de multe ori chiar şi portarul degajează foarte bine şi asta ajunge să se transforme în gol. Este un efort de echipă şi nu vreau să limitez asta la doar câţiva jucători. Unii pasează şi alţii înscriu, dar eu le cer jucătorilor să se pregătească şi să înscrie goluri. Lucrez în fiecare zi la asta. Aleg tot timpul cei mai buni jucători. Stancu nu este disponibil, Andone nici el, dar dacă ne uităm în istoria naţionalei, avem mulţi jucători buni. Cei de acum dau tot ce au mai bun şi sper ca mâine să ajungem mai aproape de scopul de a ataca mai mult. În unele meciuri nu am putut face asta chiar dacă am vrut. Trebuie să lucrăm la asta pentru ca echipa să fie tot mai bună de la meci la meci, mâine avem op nouă şansă pentru a demonstra că am făcut un pas înainte”, a mai spus Christoph Daum.

Meciul România-Danemarca din cadrul grupei E de calificare la Cupa Mondială din Rusia are loc la Cluj-Napoca, duminică, pe Cluj Arena, începând cu ora 21:45.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri