Sari la conținut

CM Brazilia 2014. Podolski, „selfie” cu Angela Merkel. Cancelarul i-a felicitat la vestiare pe jucătorii Germaniei

FOTO: AFP/MEDIAFAX

„Ea a ținut un mic discurs. A spus că este bine că au câștigat, mai ales că a făcut atâta drum până în Brazilia. Au fost multe aplauze. Este minunat când vine să ne vadă", a declarat selecționerul Joachim Low, citat de AFP.

Atacantul Lukas Podolski, extrem de activ pe rețelele de socializare, și-a exprimat, sâmbătă, speranța unei victorii în meciul cu Portugalia și dorința de a face un „selfie” cu Merkel, scrie Mediafax.

După meci, el a postat pe Twitter și Instagram două fotografii cu el și Merkel: „Victorie cu 4-0 și selfie-ul promis cu cancelarul! Salutări din Brazilia”.

Competiţia din Brazila este cel de-al treilea turneu final la care Angela Merkel asistă de la venirea sa la putere, după cea din Germania în 2006 și Africa de Sud din 2010. Şefa executivului de la Berlin este o împătimită a sportului cu balonul rotund, iar înainte de plecarea spre Brazilia a mărturisit că vorbește mult despre fotbal cu alți lideri mondiali, la summiturile UE sau ale G8 şi a recunoscut că atunci când unul dintre lideri este trist din cauza unei înfrângeri, este consolat de ceilalţi participanţi la reuniune.

FOTO: AFP/MEDIAFAX

Reprezentativa Germaniei a învins, luni, la Salvador, cu scorul de 4-0 (3-0), selecționata Portugaliei, într-un meci contând pentru grupa G de la Cupa Mondială, în care atacantul Thomas Muller a reușit primul hattrick al competiției din Brazilia.