Eternul derby se joacă în Ghencea. Steaua – Dinamo este pe 1 martie, de la 21.00, pe Digi Sport 1

Data publicării:
derby-1

Sunt șanse minime ca derby-ul dintre Steaua și Dinamo de pe 1 martie să se joace pe Arena Națională. Cel mai modern stadion al țării va găzdui amicalul cu Argentina, care se joacă la patru zile distanță, iar oficialii FRF doresc să protejeze gazonul.

Pot juca pe stadionul național după meciul cu Argentina. Iarba în această perioadă se reface foarte, foarte greu, chiar deloc”, susține președintele FRF Mircea Sandu.

Eu consider că un meci Dinamo - Steaua trebuie jucat pe cel mai frumos stadion din România. Dacă un amical România - Argentina e mai important decât un Steaua - Dinamo eu consider că nu e OK”, a precizat antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf.

Reprogramarea clasicului României este puțin probabilă. Daca nu vor primi derogare de la Ligă, campionii vor fi nevoiți să organizeze derby-ul cu Dinamo, în Ghencea. Jandarmeria le dă însă încă o veste proastă steliştilor. Stadionul Ghencea nu este omologat în acest moment.

Nu este vorba de o interdicție de a juca pe Ghencea, e vorba de a nu disputa partide cu grad ridicat de risc pe Ghencea, până la remedierea unor probleme de către club”, explică Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

Dacă în România, Federația nu a acceptat ca un derby să se joace pe Arena Națională cu câteva zile înaintea meciului echipei naționale, în Anglia sau Spania lucrurile stau cu totul altfel. Wembley va găzdui, în prima duminică din martie, finala Cupei Ligii, iar miercurea următoare, meciul amical Anglia - Danemarca. Pe Vicente Calderon se vor disputa, la aceleași date, derby-ul Madridului și partida de verificare Spania - Italia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri