Video Fanii Franței și Elveției s-au distrat împreună în Centrul Vechi. Ce spuneau înainte de meciul care a trimis campioana mondială acasă

Data publicării:
suporteri elvetieni distrandu-se in centrul vechi
Înainte de meci, suporterii francezi și elvețieni s-au distrat împreună în Centrul Vechi Foto: Inquam Photos / George Călin

Suporterii Franței au plecat probabil întristați din Micul Paris, dar poate că păstrează și o amintire plăcută: înaintea ultimului meci de la EURO 2020 găzduit de București, ei și „adversarii” lor elvețieni s-au distrat pe cinste în  Centrul Vechi al Capitalei.  Partida, la finalul căreia campioana mondială a fost eliminată, a fost urmărită din tribune și de ministrul sportului din Franța. Roxana Mărăcineanu, născută la București, a postat pe Twitter fotografii în care este alături de Gabiela Szabo și de Camelia Potec.

Punctul de întâlnire al suporterilor care au venit în România să-și vadă echipa favorită jucând a fost Centrul Vechi. Cu doar câteva ore înainte de meci, francezii și elvențienii au cântat și au dansat împreună. Pe lângă cele câteva halbe de bere rece, ei s-au bucurat și de tradiționala pălincă. Le-a adus o perspectivă nouă asupra vieții și au cântat „Que sera, sera”.

„Mă bucur foarte tare. Se petrece frumos, berea e bună, oamenii sunt frumoși, vreme bună și în seara asta și meciul. Totul este OK”, a spus un suporter elvețian.

Un alt suporter elvețian, întrebat care este echipa preferată în meciul care urma să se desfășoare pe Arena Națională, a avut o presimțire:  „Orice se poate întâmpla. Probabil Franța, în seara aceasta, dar în sport se poate întâmpla orice”, a declarat el.

„Suntem din Paris, dar vorbim engleză”, s-au lăudat apoi doi tineri suporteri francezi.

„Chiar trebuie să spun asta, Bucureștiul e numit micul Paris pentru un motiv și chiar îmi amintește de Paris”, spune unul dintre ei. 

Apoi, declarațiile de dragoste ale francezilor n-au mai contenit:

-E atât de frumos!

-E minunat, ne place mult!

-Iubim Bucureștiul!

Parizienii s-au simțit, așadar, ca acasă la terasele din Centrul Vechi.

„Este a doua oară când vin în București. Este un oraș minunat. N-am venit aici doar pentru bere, am venit pentru meci.  Nu-mi pasă cine câștigă, doar vreau să  vad un meci frumos”, spune un alt francez.

- Cum este aici?

- Adorabil, confirmă un alt suporter al Cocoșilor galici.

- De ce?

- Pentru că este un oraș frumos, am mâncat bine, am băut o bere bună și fetele sunt frumoase. Bineînțeles, echipa favorită este Franța. Sper că va câștiga.

Speranțele i-au fost, însă, risipite în câteva ore.

La meciul de pe Arena Națională au venit să asiste mai multe oficialități străine. Printre acestea, și ministrul sportului din Franța, care este de origine română.

„Mă bucur că sunt aici la București, alături de 1.500 de francezi, suporteri. Mă bucur că meciul acesta are loc la București, are o savoare particulară ptentru mine”, a declarat Roxana Mărăcineanu.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri