Interviu cu Balaci: Care era cel mai drag gol și ce spunea când era mic că vrea să facă în viață

Data actualizării: Data publicării:
ilie balaci interviu

Fostul mare fotbalist Ilie Balaci a decedat, la 21 octombrie 2018, la vârsta de doar 62 de ani, a anunţat clubul Universitatea Craiova pe pagina sa de Facebook. În 2013, „minunea blondă” a acordat un interviu postului Digi24 în cadrul emisiunii „Jurnal pentru copii”. El a vorbit despre cel mai drag gol al carierei sale și despre familie. Balaci avea două fiice. Cea mare, Lorena, a fost căsătorită cu fostul fotbalist Eugen Trică, în timp ce mezina, Liana Ungur, este jucătoare de tenis şi este căsătorită cu jucătorul Adrian Ungur.

Ilie Balaci despre cel mai drag gol al carierei: Eram puști, aveam 17 ani, jucam la Universitatea Craiova și într-un meci cu Jiul Petroșani am driblat patru inși și am băgat mingea în poartă. În condițiile în care nu aveam decât 17 ani.

Despre meciul istoric cu Italia din 1983: Erau campioni mondiali. Noi n-aveam nimic de pierdut și am vrut, mândru fiind, să arăt că sunt mai bun decât campionii mondiali. Cred eu că am făcut-o, din moment ce a rămas lumii în minte.

Despre modelul pe care l-a avut în fotbal: Mi-a plăcut foarte tare Johan Cruyff, un olandez care din păcate pentru el nu a câștigat titlul mondial cu toate că îl merita.

Despre ce ar fi vrut să fie dacă nu ar fi jucat fotbal: Eram în clasa a șasea, iar la ora de dirigenție ni se dădeau niște lucrări. În unele eram întrebați: Ce ai vrea să ajungi în viață? Și eu niciodată nu am spus nimic altceva decât că vreau să mă fac fotbalist. Să-l driblez pe Cornel Dinu, pe Dumitrache, pe Dobrin, pe Dumitru. Adică jucători care la timpul ăla jucau în echipa națională și erau extraordinar de mari.

Despre căsătoria fiicei sale Lorena cu un fotbalist: Uf, nu știu dacă ai vrea să știi. Am făcut scandal. Nu pentru că era fotbalist, pentru că eu am o impresie bună despre fotbaliști. Dar uite că nu m-am împotrivit. Este împreună cu Eugen de 15 ani, au doi băieți și le este bine la amândoi.

Despre faptul că nu a jucat niciodată la o echipă din străinătate: Probabil că dacă aș fi jucat la o echipă din străinătate, nu mai puteai să faci interviul cu mine. Probabil că trebuia să treacă ceva ani ca să poți să vii tu în străinătate. Știi cum e. Dacă aș fi plecat pe la 20 de ani să joc fotbal până pe la vreo 30 și, greu de crezut că după 13, 14 ani m-aș mai fi întors în România, pentru că mi-a fi întemeiat o familie acolo. Copiii mei ar fi crescut acolo.

Ce le transmite părinților și copiilor: În primul rând le-aș spune celor care au băieți – să nu mai dea bani pe laptopuri ca să își țină copiii acasă, ci să îi ia de mână și să îi ducă la fotbal. El poate spune acum că este talentat sau nu, dar e o șansă să ajungă fotbalist.

Citiți și: 

Mesajul emoționant al lui Hagi la moartea lui Ilie Balaci

Ilie Balaci, un fotbalist de excepție. Cum a ajuns să aibă două date de naștere

Șoc în lumea sportului. Fostul fotbalist Ilie Balaci a murit

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri