Despre descoperirea televiziunii și pasiunile celui mai tânăr reporter din România, Miruna

Data publicării:
miruna jurnal pentru copii

Miruna de la „Jurnal pentru copii” este o apariție unică și surprinzătoare în lumea televiziunilor de știri din România. Cine s-ar fi gândit că un copil de clasa întâi poate prezenta știrile aproape la fel de corect ca un adult experimentat și că va ajunge, în timp, să se identifice cu o emisiune informativ-distractivă? În cei peste 7 ani de emisie, foarte tânăra noastră colegă din Digi 24 a reușit să arate lumea văzută prin ochii copiilor, ediție de ediție, să afle care mai sunt noutățile din domeniul educației, parenting-ului, din lumea celor mici.

De la casting la ”România frumoasă”

Miruna a început colaborarea cu Digi 24 la vârsta de 7 ani, printr-o întâmplare fericită, spune ea. Aflase că urma sa se lanseze o nouă televiziune, care plănuia să difuzeze și o emisiune pentru copii, pentru care se organiza un casting. ”Curioasă din fire, am vrut să particip și eu. Mie mi-a plăcut, cei de la Digi 24 au avut încredere în mine, și așa a început aventura. Au urmat clipe foarte frumoase: interviuri, deplasări prin țară pentru rubrica România frumoasă și prezentarea emisiunii”, spune Miruna.

Implicarea în această emisiune este o plăcere pentru ea, deoarece știrile sunt pozitive, iar prin intermediul Jurnalului, copiii și părinții află informații și își formează păreri/opinii. Filmările sunt, de cele mai multe ori, presărate cu momente de veselie și râsete, iar echipa i-a oferit întotdeauna o bună colaborare. Mai mult, experiența din televiziune a ajutat-o și la școală. ”Am învățat multe lucruri din munca în televiziune, lucruri pe care le pot aplica la școală: să îmi susțin părerile într-un mod argumentat în fața profesorilor și colegilor, să nu renunț atunci când ceva mi se pare greu, dar mai ales să îmi înving emoțiile (eu fiind o persoană emotivă)”, mărturisește Miruna.

Obișnuiți deja cu activitatea extrașcolară a Mirunei, colegii de clasă sunt cei mai fideli telespectatori ai ”Jurnalului pentru copii” și cei mai mari susținători, dându-i feedback pozitiv de cele mai multe ori. Pentru cei mari, abilitatea Mirunei de a îmbina școala cu televiziunea rămâne, totuși, un lucru mai greu de înțeles, după cum explică ea.

”Întotdeauna mi-au plăcut științele exacte”

Pentru cineva care a început atât de devreme munca în televiziune, o carieră în alt domeniu ar putea părea de neconceput. Surprinzător, totuși, Miruna recunoaște că nu s-a decis încă dacă acesta este drumul ei în viață. ”Anii următori mi se par decisivi. Întotdeauna mi-au plăcut și științele exacte. Poate le voi îmbina, cine știe?”, spune cu o atitudine matură și calculată colega noastră. O confesiune care nu surprinde un telespectator deprins cu modul de a vorbi așezat, ordonat și totodată entuziast al Mirunei.

Până la momentul marilor decizii, fetița care se pregătește să întâmpine adolescența se îngrijește cu mare atenție de hobby-urile sale – lectura și filmul. Printre cărțile sale preferate se numără ”Elevul Dima dintr-a șaptea”, “Cișmigiu & Comp.”, ”Tatuatorul de la Auschwitz”. Când nu citește sau nu face fotografii, cealaltă pasiune a Mirunei, urmărește serialul preferat, ”Atipic”, care are în centrul său un adolescent cu autism ce se luptă cu prejudecățile celor din jur. Nu știm dacă Miruna va deveni, în cele din urmă, o mare vedetă de televiziune ca Ellen DeGeneres, pe care o admiră pentru calitățile sale de prezentator. Dar să ne bucurăm, alături de echipa de la ”Jurnal pentru copii” și de telespectatorii săi, sâmbătă de sâmbătă, de energia și buna dispoziție pe care Miruna le răspândește pe micul ecran!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri