VIDEO. Liga Campionilor: Bayern Munchen a câştigat finala, după 1-0 cu Paris Saint-Germain

Data actualizării: Data publicării:
jucatorii de la bayern se bucura dupa finala ligii campionior din 2020
Bayern a învins PSG în finala Champions League din 2020. Foto: Getty Images

Bayern Munchen a cucerit trofeul Ligii Campionilor la fotbal, ediţia 2020-2021, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, în finala jucată pe Estadio da Luz din Lisabona, relatează Agerpres.

Bayern şi-a trecut în palmares al şaselea său trofeu în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent (Cupa Campionilor Europeni/Champions League), după ediţiile din 1974, 1975, 1976, 2001 şi 2013. Bavarezii au mai jucat alte cinci finale, în 1982, 1987, 1999, 2010, 2012. Pentru PSG a fost prima sa finală în această competiţie, parizienii cucerind până acum doar Cupa Cupelor.

Unicul gol al partidei a fost înscris de atacantul francez Kingsley Coman (59), fost junior al clubului PSG.

Meciul a fost unul de înalt nivel, ambele echipe având ocazii de gol, însă Bayern a fost echipa care a avut iniţiativa şi a încheiat cu o posesie mai bună (61%).

În primul sfert de oră nu s-a consemnat nicio ocazie la cele două porţi, dar apoi parizienii au fost aproape de a deschide scorul: Neymar a fost lansat pe contraatac, însă şutul său a fost respins cu şansă de portarul Neuer (18).

Bayern a răspuns la scurt timp cu o ocazie imensă de a marca, dar Lewandowski (22) a nimerit bara cu un şut din întoarcere.

PSG şi-a creat o nouă ocazie mare de gol, Di Maria fiind lansat splendid în careu de Herrera, însă şutul argentinianului a trecut peste poartă (23). Herrera a expediat un şut bun (29), dar Goretzka a deviat mingea în corner.

La poarta cealaltă, Lewandowski a avut o nouă şansă de a înscrisă, reluând cu capul dintr-o poziţie dificilă, însă Navas a fost la post (31).

Neuer a fost din nou magistral în faţa lui Mpabbe (45), după care puţine secunde mai târziu Gnabry a păstruns în careu şi a şutat la colţul scurt, dar Navas a reţinut.

Diferenţa a fost făcută de francezul Coman (59), care a marcat cu capul din centrarea perfectă a lui Kimmich.

Bayern a presat şi Kimpembe a respins providenţial din faţa lui Lewandowski (61).

PSG a încercat să pună mai multă presiune pe poarta adversă, iar Neuer (70) a avut o nouă intervenţie de senzaţie în faţa lui Marquinhos, după o pasă cu călcâiul a lui Di Maria.

În min. 73 s-a petrecut o fază controversată în careul bavarezilor, când Kimmich a respins mingea lovind piciorul lui Mbappe, dar nu s-a dictat penalty, în ciuda prezenţei arbitrajului video.

Ultima şansă a parizienilor s-a consumat în minutele adiţionale (90+2), când centrarea lui Neymar nu a fost ajunsă de Choupo-Moting.

Arbitru de rezervă la acest meci a fost românul Ovidiu Haţegan.

Bayern a devenit a treia echipă care ajunge la 500 de goluri marcate în Champions League, Real Madrid şi FC Barcelona având mai multe goluri înscrise în competiţie.

PSG este a cincea echipă franceză care ajunge în finala CCE/Champions League, cluburile din Hexagon pierzând cinci din cele şase finale jucate.

Bayern este prima echipă care câştigă o ediţie a Ligii Campionilor cu victorii pe linie.

Bayern are victorii pe linie în ultimele sale 21 de meciuri oficiale, şi 28 de victorii şi un egal în ultimele 29.

Paris Saint-Germain - Bayern Munchen 1-0 (0-0)

A marcat: Kingsley Coman (59).

Lisabona, Estadio da Luz

Liga Campionilor - finala

Au evoluat echipele:

PSG: 1. Keylor Navas - 4. Thilo Kehrer, 2. Thiago Silva (căpitan), 3. Presnel Kimpembe, 14. Juan Bernat (20. Layvin Kurzawa, 80) - 21. Ander Herrera (23. Julian Draxler, 72), 5. Marquinhos, 8. Leandro Daniel Paredes (6. Marco Verratti, 65) - 7. Kylian Mbappe, 10. Neymar, 11. Angel Di Maria (17. Eric Maxim Choupo-Moting, 80). Antrenor: Thomas Tuchel.

Rezerve neutilizate: 16. Sergio Rico, 30. Marcin Bulka - 18. Mauro Icardi, 19. Pablo Sarabia, 22. Abdou Diallo, 25. Mitchel Bakker, 27. Idrissa Gana Gueye, 31. Colin Dagba.

Bayern: 1. Manuel Neuer (căpitan) - 32. Joshua Kimmich, 17. Jerome Boateng (4. Niklas Suele, 25), 27. David Alaba, 19. Alphonso Davies - 6. Thiago Alcantara (24. Corentin Tolisso, 86), 18. Leon Goretzka - 22. Serge Gnabry (10. Philippe Coutinho, 68), 25. Thomas Muller, 29. Kingsley Coman (14. Ivan Perisic, 68) - 9. Robert Lewandowski. Antrenor: Hans-Dieter Flick

Rezerve neutilizate: 26. Sven Ulreich, 39. Ron-Thorben Hoffmann - 2. Alvaro Odriozola, 5. Benjamin Pavard, 8. Javier Martinez, 11. Michael Cuisance, 21. Lucas Hernandez, 35. Joshua Zirkzee.

Arbitru: Daniele Orsato; arbitri asistenţi: Lorenzo Manganelli, Alessandro Giallatini (toţi din Italia); al patrulea oficial:

Ovidiu Haţegan (România)

Arbitru video: Massimiliano Irrati, arbitri asistenţi video: Marco Guida (ambii din Italia), Alejandro Hernandez, Roberto del Palomar (ambii din Spania)

Cartonaşe galbene: Davies (28), Gnabry (52), Paredes (52), Suele (56), Neymar (81), Thiago Silva (83), Kurzawa (85), Muller (90+4).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dana Budeanu, omagiu emoționant pentru Delia Budeanu. Cum și-a luat rămas bun de la fosta soacră
Digi FM
Pepe, reacție după ce Raluca Pastramă l-a acuzat că s-a aliat cu avocatul Adrian Cuculiș și cu Ibrahim: „Mă...
Pro FM
Dua Lipa, în rochie de piele decupată până la șolduri pe ambele părți, combinată cu dresuri plasă și multă...
Film Now
Filmul cu fiul lui Jack Nicholson în distribuție, în cinematografe. Ce încasări a avut la box office-ul global
Adevarul
De ce aproape jumătate din moldoveni au votat anti-Europa: „E o victorie uriașă. Bătălia acum începe”
Newsweek
O nouă creștere de pensie propusă de Senat. Cine sunt cei 800.000 pensionari care beneficiază? Când?
Digi FM
Sabrina Ionescu, baschetbalistă de origine română, e campioană WNBA. S-a născut în California și e măritată...
Digi World
Doi doctori, total uimiți de ce au văzut la microscop pe mâini aparent curate: "Oh, asta e dezgustător!"
Digi Animal World
Un câine s-a cățărat în vârful Marii Piramide din Giza. Imaginile, surprinse de un bărbat care naviga cu...
Film Now
N-a apărut încă în cinema, dar e considerat de critici cel mai bun film al anului: "O adevărată epopee"
UTV
Cum i-au raspuns fetele de la Pebbles and TamTam Erikai Isac, dupa ce a recunoscut ca s-a inspirat din piesa...