Gnohere, eroul serii. Hapoel Be'er Sheva - FCSB, 1-2, în grupele Ligii Europa

Data actualizării: Data publicării:
fcsb1

Formaţia FCSB a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Hapoel Beer Sheva, într-un meci din etapa a treia a grupei G a Ligii Europa, în care golurile vicecampioanei României au fost marcate de Harlem Gnohere, la scurt timp după ce a intrat pe teren. 

Golurile FCSB au fost înscrise de Gnohere '70, '75. Gnohere intrase pe teren în minutul 69.

Pentru gazde a marcat Cuenca '87.

0-1: Gnohere a deschis scorul din 12 metri, după o pasă de la Filipe Teixeira.

0-2: Acelaşi Gnohere a marcat cu capul din şase metri, după o pasă de la Budescu.

1-2: Cuenca a stabilit scorul final cu un şut din opt metri, profitând de neatenţia apărării FCSB.

În minutul 17, Melikson a trimis mingea în poarta apărată de Niţă, dar se afla în poziţie de ofsaid, astfel că golul nu a fost validat.

Hapoel Beer Sheva: Goresh – Bitton (Cuenca '74), Taha, Elhamed, Korhut- Broun, Ogu (Radi '30), Einbinder – Melikson, Ben Sahar (Pekhart '68), Nwakaeme. Antrenor: Barak Bakhar.

FCSB: Niţă – Benzar (Enache '25), Planic, Bălaşa, Momcilovici – Nedelcu, Ov. Popescu – Man (Coman '58), Budescu, Teixeira – Fl. Tănase (Gnohere '69). Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonaşe galbene: / Tănase '51, Teixeira '61, Coman '71, Ov. Popescu '90+3

Romario Benzar a părăsit terenul în minutul 25, accidentat. Tehnicianul echipei FCSB, Nicolae Dică, a declarat după meci că Benzar va fi indisponibil aproximativ trei săptămâni.

Vicecampioana României a avut noroc chior joi seară, pe terenul lui Hapoel Be'er Sheva. În minutul 89, când echipa lui Dică avea 2-1 și israelienii forțau în speranța că vor marca golul egalării, arbitrul olandez a trecut cu vederea un henț comis în careul bucureștenilor de fundașul central Bogdan Planic, scrie digisport.ro.

Sârbul din apărarea lui FCSB, aflat în careul mic, a fost depășit de o centrare de pe dreapta atacului celor de la Hapoel, iar în săritură a ridicat mâinile. Adversarul aflat în spatele lui s-a înălțat mai mult și a reușit să reia cu capul, iar mingea a fost blocată de Planic cu brațul stâng. Centralul Kevin Blom a lăsat jocul să continue.

Chiar dacă jucătorul de la FCSB era cu spatele și gestul său a fost involuntar, mingea a fost clar oprită cu mâna și i-a fost împiedicat drumul către poartă sau către un alt jucător de la Hapoel, care se afla în fața porții.

Faza se petrecea la două minute de la golul prin care Isaac Cuenca redusese din diferență pentru Hapoel.

Gnohere: Credeam că voi fi titular dacă Alibec nu este în lot, dar a ieşit bine şi ca rezervă

Atacantul Harlem Gnohere a declarat, joi seară, că spera să fie titular la FCSB în meciul cu Hapoel Beer Sheva, din Liga Europa, mai ales că lipsea Denis Alibec, dar se bucură că şi-a făcut datoria şi din postura de rezervă.

„Meciul a fost greu pentru toată lumea, dar important este că am câştigat. Nu am fost titular, a fost foarte greu şi nu mă aşteptam mai ales că Denis Alibec nu era aici, dar important este că am intrat şi am marcat. Eu muncesc mult la antrenamente şi sper să fiu titular, a declarat Gnohere.

Harlem Gnohere a avut nevoie de doar 22 de secunde pentru a deschide scorul în Israel. „Bizonul” a fost trimis pe teren în minutul 69 de Nicolae Dică şi a marcat după doar două atingeri de balon.

Atacantul francez de 29 de ani a însris din interiorul careului, după o piruetă, dar nu s-a oprit aici. El a reuşit dubla după alte cinci minute.

Constantin Budescu a centrat superb de pe partea dreaptă, iar Gnohere a trimis cu o lovitură de cap puternică, dublând avantajul roş-albaştrilor, în meciul de un milion de dolari al lui Gigi Becali.

Astfel, mai mult ca sigur, după această evoluţie, Gnohere va avea şanse mult mai mari să fie titular la FCSB, mai ales că Denis Alibec are probleme, după ce a fost exclus din lot.

Gigi Becali: Am adus azi în România un milion de euro. Mă trufesc

Dică a fost din nou inspirat: l-a introdus pe teren pe Harlem Gnohere în locul unui Tănase inexistent şi „Bizonul” a făcut spectacol: a reuşit o dublă în cinci minute, dar finalul a fost unul incendiar, după golul înscris de gazde.

„Echipa ideală a fost a lui Dică. A fost genial. Toate schimbările au fost geniale. La final, jos pălăria. Sunt trei meciuri câştigate. Jos pălăria în faţa lui Becali, în faţa lui Dică şi în faţa Stelei. Am adus azi în România un milion de euro. Am pus aici şi calificarea. Mă trufesc. Azi am adus 960.000 de euro, a spus Becali, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Dubla lui Gnohere din Israel l-a impresionat pe Becali: O să-i dau o primă în plus

Patronul roș-albaștrilor a fost impresionat de prestația atacantului pe care l-a cumpărat de la Dinamo și a declarat că îi va oferi o primă specială pentru dubla reușită pe terenul lui Hapoel, scrie digisport.ro.

Gnohere ne-a băgat toți acești bani în buzunar (nr. 960.000 de euro, 360 pentru victorie și 600.000 pentru calificarea). Primul gol e inveția lui. Nu dădea nimeni acolo cum a dat el. La al doilea gol e tot invenția lui. A centrat bine Budescu, dar a atacat el acolo. O să-i dau o primă în plus lui Gnohere”, a declarat Gigi Becali într-o intervenție telefonică la Digi Sport Special.

Lugano a învins Viktoria Plzen, scor 3-2, în grupa G a Ligii Europa. FCSB este în continuare lider în grupă. Formaţia Lugano a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, echipa Viktoria Plzen, într-un meci din etapa a treia a grupei G a Ligii Europa, din care face parte şi FCSB. Echipa lui Nicolae Dică este în continuare lider în clasamentul grupei.


 

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

ACTUALIZARE 21:47Gol, Hapoel! Israelienii au redus din diferență în minutul 88. FCSB conduce cu 2-1, cu aproape cinci minute înainte de fluierul final.

ACTUALIZARE - 21:25 - Goooool Steaua!!! Gnohere marchează al doilea gol în această seară, de această dată cu capul. Hapoel Be'er Sheva - FCSB, 0-2 din minutul 75.

ACTUALIZARE 21:30 - Goooool Steaua! Gnohere marchează în minutul 70 la mai puțin de un minut de când a intrat pe teren, înlocuindu-l pe Tănase. Roș-albaștrii conduc cu 1-0.

ACTUALIZARE 21:00 - A început repriza a doua.

ACTUALIZARE 20:50 - Echipa FCSB este la egalitate cu formaţia Hapoel Beer Sheva, scor 0-0, pe arena Turner din Beer Sheva, la pauza meciului contând pentru etapa a treia a grupei G a Ligii Europa.

În minutul 17, Melikson a trimis mingea în poarta apărată de Niţă, dar se afla în poziţie de ofsaid, astfel că golul nu a fost validat.


În acest moment, roș-albaștrii sunt lideri în grupa G, cu șase puncte, din tot atâtea posibile, și speră să obțină un rezultat bun în partida din Țara Sfântă” pentru a lua o opțiune serioasă pentru calificarea în primăvara europeană, scrie digisport.ro.

Antrenorul roș-albaștrilor, Nicolae Dică, speră să-i surprindă pe israelieni cu o nouă tactică. Tehnicianul de 37 de ani va juca cu ”9” fals. În absența lui Denis Alibec, toată lumea se aștepta să-l vadă pe Harlem Gnohere în locul acestuia, dar Dică a decis ca în față să joace Florin Tănase. Informația a fost dezvăluită de finanțatorul FCSB, Gigi Becali.

„Teixeira va fi în stânga, Popescu lângă Nedelcu, Man în dreapta. Şi Tănase va juca, şi Budescu. Mi-a spus că va juca vârf cu Tănase, după care să intre şi Coman în a doua repriză, şi «Bizonul» eventual, eventual şi Enache, dacă trebuie să ţinem de rezultat”, a spus Becali, cu o zi înaintea meciului.

ECHIPA DE START A FCSB:
Fl. Niță - R. Benzar, Planic, M. Bălașa, Momcilovic - Nedelcu, Ov. Popescu - D. Man, Budescu, Teixeira - Fl. Tănase

Rezerve: A. Vlad - I. Larie, L. Filip, Gnohere, Morais, Fl. Coman, Enache
Antrenor: Nicolae Dică

În altă ordine de idei, meciul va fi arbitrat de o brigadă din Olanda. La centru va fi Kevin Bolm, iar acesta va fi ajutat la cele două linii de Charles Schaap și Joost van Zuilen. Arbitrii adiționali vor fi Kamphuis Jochem și Jeroen Manschot, iar cel de-al patrulea oficial va fi Bas van Dongen.

După primele două runde, FCSB este lider în grupa G, cu 6 puncte, urmată de Viktoria Plzen și Hapoel Be'er Sheva, cu câte 3. Ultimul loc este ocupat de elvețienii de la Lugano.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri