Sari la conținut

Neymar riscă doi ani de închisoare şi o amendă uriașă

Parchetul spaniol cere o pedeapsă de doi ani de închisoare şi o amendă de 10 milioane de euro pentru Neymar, starul brazilian al Barcelonei, în dosarul transferului său de la FC Santos, transmite News.ro.

Sevilla FC v FC Barcelona - La Liga

Foto: Gulliver/GettyImages

Neymar şi conducători ai clubului FC Barcelona vor trebui să explice în faţa unui tribunal neregulile sesizate în ceea ce priveşte transferul atacantului brazilian de la FC Santos la gruparea catalană.

Neymar riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi doi ani de închisoare. Clubul și jucătorul sunt acuzaţi de corupţie în sectorul privat şi înşelăciune.

Potrivit judecătorului, contractul prin care Neymar a primit o plată anticipată 40 de milioane de euro de la Barca, în 2013, pentru a refuza toate ofertele unor cluburi concurente, „a afectat piaţa liberă a transferurilor de jucători de fotbal, împiedicând ca fotbalistul să intre pe piaţă conform regulilor concurenţei libere”.

Într-o primă fază, Barcelona a anunţat oficial că transferul jucătorului a costat clubul catalan 57,1 milioane de euro. Însă potrivit autorităţilor spaniole, în realitate el a costat cel puţin 83,3 milioane de euro.

Neymar şi FC Barcelona s-au înţeles să ascundă adevărata valoarea a sumei de transfer pentru ca un fond de investiţii brazilian, DIS, care deţinea 40 la sută din drepturile federative ale jucătorului, să primească mai puţini bani din această afacere.