RETROSPECTIVĂ 2013. Rapid a ajuns în Liga a II-a după 27 de ani

Data publicării:
rapid suporteri1 -Mediafax Foto-Alexandru Dobre-1

Giuleştiul a râs şi a plâns în 2013. Totul a început de la schimbarea acţionarilor. După îndelungi negocieri, George Copos a cedat clubul lui Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir, spre bucuria fanilor din Giuleşti.

Retrogradată iniţial din cauza datoriilor, Rapid a mai primit o şansă de la LPF. Un baraj cu Concordia Chiajna, formaţie care a ajuns în Liga a II-a în urma rezultatelor de pe teren. Giuleştenii au câştigat meciul în prelungiri şi au dat startul petrecerii.

„Numai noi ştim prin ce am trecut, de la agonie la extaz. Vom duce echipa unde îi este locul”, spunea plin de optimism Nicolae Cristescu.

Bucuria a ţinut doar până la începutul lunii august. După ce a jucat două partide în Liga I, Rapidul a primit o lovitură dură de la Tribunalul Sportiv de la Lausanne - meciul de baraj nu trebuia organizat, iar Concordia Chiajna are dreptul să rămână în Liga I.

„Am jucat acel baraj, l-am câştigat şi ne-am obţinut încă o dată dreptul de a juca în prima ligă, ca acum să aflam cu stupoare că echipa care a retrogradat de două ori va rămâne în locul Rapidului. Mi se pare o decizie mai mult decât nedreaptă”, a declarat acelaşi Nicolae Cristescu după aflarea hotărârii date de TAS.

Daniel Pancu a avut o reacţie memorabilă după aflarea verdictului. ”S-a făcut dreptate...”, a spus idolul tribunei din Giuleşti.

Ajunşi în Liga a II-a, rapidiştii s-au bazat în special pe jucătorii de perspectivă. Deşi probleme financiare nu au dispărut nici până astăzi, giuleştenii s-au mobilizat pe teren şi au încheiat pe primul loc turul de campionat al seriei secunde.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri