Șamanii peruani au făcut un ritual pentru a-l „neutraliza” pe Neymar înaintea meciului Peru-Brazilia: „Să nu alerge, să nu joace bine”

Data publicării:
Neymar
Neymar Foto: Guliver//Getty Images

Înarmaţi cu săbii, amulete şi o păpuşă de cârpe, zece şamani peruani au efectuat luni, la Lima, un ritual în încercarea de a-l „neutraliza” pe Neymar înaintea meciului cu Brazilia din preliminariile pentru Cupa Mondială FIFA din 2026, relatează News.ro.

Purtând veşminte tradiţionale, aceşti vindecători din munţi, din junglă şi de pe coastă au invocat „Tayta Inti” (Tatăl Soare) şi au aşezat o păpuşă de cârpe pe o fotografie a atacantului brazilian, legându-i piciorul stâng şi acoperindu-i piciorul drept cu o sabie de oţel.

„L-am neutralizat pe Neymar legându-i picioarele între ele. L-am legat pentru ca el să nu fie apt fizic, să nu alerge şi să nu joace bine”, a declarat pentru AFP şamanul Félix Rondán.

Un altar a fost ridicat pentru această ocazie în apropierea Stadionului Naţional din Lima, unde Peru va înfrunta marţi Brazilia, în a doua etapă a preliminariilor sud-americane pentru Cupa Mondială de fotbal din 2026.

Şamanul Walter Alarcón, care a participat şi el la această vrajă ancestrală menită să slăbească inamicul, a declarat pentru AFP că scopul este de a-i „întuneca” mintea atacantului brazilian, astfel încât acesta să-şi piardă orientarea şi obiectivele.

Vindecătorii au plasat, de asemenea, plante cu spini şi scoici pe fotografiile altor vedete din echipa naţională braziliană, precum Richarlison şi Casemiro.

Înainte de ceremonie, ei au luat ayahuasca, o plantă medicinală halucinogenă din Amazonia. „Rezultatul va fi în favoarea Peru, vedem o remiză, dar va fi un meci dificil”, a prezis Alarcón.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri