Victorie istorică a Rapidului în Superligă: A surclasat FCSB pe Arena Națională. Mutu: O victorie a orgoliilor

Data publicării:
jucatori de la rapid se bucura dupa gol
FCSB a fost surclasată de Rapid Bucureşti cu scorul de 5-1 (3-0), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Capitală. Foto: Facebook / FC Rapid 1923

FCSB a fost surclasată de Rapid Bucureşti cu scorul de 5-1 (3-0), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Capitală, într-un meci considerat în deplasare, în etapa a 10-a (ultima) a play-off-ului Superligii de fotbal.

Rapid a egalat cea mai categorică victorie obţinută în meciurile directe cu roş-albaştrii, din 2010.

Echipa antrenată de Adrian Mutu a deschis scorul rapid, prin olandezul Kevin Luckassen (7), din pasa lui Jayson Papeau. Ştefan Pănoiu (17) a majorat diferenţa cu un şut deviat, în urma unui corner. Paul Iacob (26) a înscris al treilea gol al Rapidului, tot în urma unui corner.

Octavian Popescu, intrat la pauză, a redus diferenţa cu o execuţie cu boltă (58), dar a fost eliminat în min. 63, pentru lovirea lui Funsho Bamgboye. Nigerianul a marcat ultimele două goluri ale partidei (68, 79), din pasele lui Paul Iacob, respectiv Răzvan Onea.

În min. 34, jocul a fost întrerupt pentru 5-6 minute din cauza torţelor aruncate de suporterii gazdelor, potrivit Agerpres.

La meci au asistat 19.247 spectatori.

La Rapid a debutat în min. 86 tânărul portar Bogdan Ungureanu (16 ani).

FC FCSB - FC Rapid Bucureşti 1-5 (0-3)

Au marcat: Octavian Popescu (58), respectiv Kevin Luckassen (7), Ştefan Pănoiu (17), Paul Iacob (26), Funsho Bamgboye (68, 79).
Cartonaş roşu: Octavian Popescu (FCSB, 63).
Arbitru: Sebastian Colţescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Daniel Mitruţi (Craiova), Bogdan Gheorghe (Bucureşti); al patrulea oficial: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova)
Arbitru video: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti); arbitru asistent video: Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe)
Observatori: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) - LPF

Mutu: Cele trei puncte mai puţin contează, a fost o victorie a orgoliilor

Adrian Mutu, antrenorul echipei Rapid, a fost mulţumit de evoluţia jucătorilor săi în meciul câştigat la scor împotriva FCSB sâmbătă seara. El urmează să decidă în zilele următoare ce jucători vor veni şi vor pleca de la Rapid.

„Cele trei puncte mai puţin contează, a fost o victorie a orgoliilor şi faptul că am făcut-o într-o manieră categorică este şi mai bun. Mă bucur că echipa a tratat serios acest meci. Mă bucur că am învins cu 5-1, mergem în vacanţă, o vacanţă meritată.

O să facem zilele acestea o evaluare mult mai corectă şi o să văd ce deizii voi lua. Cu siguranţă vor şi pleca jucători, vor şi veni jucători. O victorie împotriva FCSB, când reprezinţi Rapid, îndulceşte orice!

Am crezut şi cred în această echipă, că poate evolua. Noi ne-am îndeplinit obiectivul principal, acela de a fi în play-off. La anul vrem să facem încă o treaptă în plus! Toţi antrenorii sunt contestaţi. Publicul e liber să se exprime cum doreşte, Vreau doar să-i asigur că eu îmi fac datoria sută la sută. Sunt un om foarte serios. Nu mi-am pierdut nicodată încrederea în băieţi, dar în viaţa unei echipe sunt şi momente mai slabe”, a declarat Adrian Mutu, potrivit News.ro.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri