VIDEO. Ce ar fi spus Maradona la propria înmormântare

Data publicării:
Un fan al lui Diego Maradona ține la piept cartea acestuia de memorii „Eu sunt Diego”
Un fan al lui Diego Maradona ține la piept cartea acestuia de memorii „Eu sunt Diego”. Moartea fostului fotbalist, anunțată la 25 noiembrie 2020, a șocat o lume întreagă Foto: Guliver/GettyImages

Au fost scene haotice, joi, la Buenos Aires, unde zeci de mii de argentinieni sunt în stradă de când i-a năucit vestea morții lui Diego Maradona, omul pe care mulți îl consideră un zeu.

Înainte ca forțele de ordine să le permită fanilor să ajungă la sicriul cu trupul neînsuflețit, durerea, oboseala și nerăbdarea au fost atât de mari, încât s-a ajuns la îmbrânceli cu scutierii care făceau eforturi să țină mulțimea în frâu. Sunt trei zile de doliu național, o perioadă dificilă.

Funeraliile naționale se vor desfășura la reședința prezidențială, iar „Băiatul de Aur” va fi înmormântat alături de părinții săi. Un milion de oameni sunt așteptați zilele acestea în capitala argentiniană.

Maradona în dialog cu Maradona despre moarte

În 2005, pe vremea când Maradona realiza o emisiune de televiziune, „La Noche del 10”, Diego și-a imaginat că își ia un interviu și s-a autoprovocat să-și imagineze ce ar spune la propria înmormântare, scrie digisport.ro. Astăzi, vorbele lui parcă îi răscolesc și mai mult pe fanii îndoliați.

Diego Maradona: A îmbătrâni cu nepoții mei ar fi o moarte pașnică.

Diego Maradona (reporterul): Dacă ar fi să-i spui câteva cuvinte lui Maradona în cimitir, ce i-ai spune?

Diego Maradona: Haha, ce aș spune?! Și mă întrebi asta?

Diego Maradona (reporterul): Ai adus în discuție acest subiect. Nu eu am vorbit despre moarte, tu ai fost cel care a vorbit.

Diego Maradaona: Îți mulțumesc că ai jucat fotbal, pentru că este sportul care mi-a oferit cele mai mari bucurii, cea mai mare libertate. M-a făcut să simt că pot atinge cerul. Îi mulțumesc mingii. Da, acesta ar fi epitaful meu: „Mulțumesc mingii!”

Funeraliile naționale ale lui Diego Maradona vor fi ca cele ale președinților decedați. Șapte foști șefi de stat argentinieni au avut parte de această onoare după moarte.

Citiți și:  Diego Maradona şi restul lumii. Şi de ce nu mai poate fi egalat de nimeni, niciodată

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri