A murit Ana Stark-Stănişel, triplă campioană mondială cu naţionala României de handbal

Data actualizării: Data publicării:
Ana Stark-Stănişel
Triplă campioană mondială cu echipa naţională de handbal a României, Ana Stark-Stănişel a murit. Foto: Facebook

Triplă campioană mondială cu echipa naţională de handbal a României, Ana Stark-Stănişel a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunţat, marţi, CS Rapid Bucureşti, club cu care a câştigat în cariera sa Cupa Campionilor Europeni.

"Ne-a părăsit legendara Ana Stark-Stănişel, una dintre cele mai valoroase handbaliste din istoria Rapidului şi a României. Anunţul decesului a fost făcut de fratele Anei Stark-Stănişel: 'Sora mea m-a rugat să scriu aceste rânduri şi vă mulţumeşte pentru urările de sănătate din ianuarie 2024, cand a împlinit 89 de ani. Vă doreşte în continuare mult succes. A fost până la sfârşitul vieţii o rapidistă'. Dumnezeu s-o odihnească. Condoleanţe familiei!", se menţionează în anunţul CS Rapid publicat, marţi, pe pagina oficială de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Născută la Hărman, lângă Braşov, în 1935, Ana Stark a făcut parte din cea mai prolifică generaţie a handbalului feminin din istoria României şi a Rapidului. Ea are în palmares 4 titluri naţionale cu Rapid, în 1961, 1962, 1963 şi 1967, plus două Cupe ale României cucerite în 1956 şi 1961. Tot cu Rapid a devenit campioană europeană intercluburi în 1964, când a cucerit Cupa Campionilor Europeni.

Ana Stark-Stănişel este triplă campioană mondială cu naţionala României, în 1956, 1960 şi 1962. Ediţia din 1962 s-a disputat la Bucureşti, pe stadionul Republicii, iar Ana Stark a fost cea mai bună marcatoare a naţionalei României, cu 11 goluri înscrise.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri