Campionatul European de handbal feminin. România a fost învinsă de Ungaria și depinde de meciul Germania - Olanda

Data actualizării: Data publicării:
handbal-feminin-romania-euro-2018
Meciul România - Ungaria de la Campionatul European de handbal feminin se dispută astăzi de la ora 19:0.. Foto: FRH

România - Ungaria 31-29, în ultimul meci din grupa II de la Campionatul European de handbal feminin din Franța. Fetele noastre aveau nevoie de un punct pentru a merge sigur mai departe în semifinale. Acum însă, „tricolorele” depind de golaverajul meciului dintre Germania - Olanda.

handbal-feminin-romania-euro-2018
Meciul România - Ungaria de la Campionatul European de handbal feminin se dispută astăzi de la ora 19:00. Foto: FRH

ACTUALIZARE 20:30 - România a fost învinsă de reprezentativa Ungariei. Scorul final: 31 - 29. „Tricolorele” depind acum de alte rezultate pentru a se putea califica în semifinale. În minutul 52, Cristina Neagu s-a accidentat grav și nu a mai putut continua partida.

Citiți și: 
Cristina Neagu s-a accidentat grav și este la spital. România, șanse mari de calificare în semifinale.

ACTUALIZARE 19:55 - A început a doua repriză. Echipa Ungariei a marcat imediat și au preluat conducerea.

ACTUALIZARE 19:37 - S-a încheiat prima repriză. Fetele noastre au fost egalate în ultima secundă, iar scorul este 17-17.  O primă parte echilibrată. Deși Neagu și Pintea au fost cu greu oprite să marcheze, problemele au apărut în partea a doua a primei reprize. 

ACTUALIZARE 19:05 - A început meciul. „Tricolorele” au început în forță și s-au instalat la conducere.


Știrea inițială:

Naţionala de handbal feminin a României a învins, marţi, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 27-25 (10-12), și și-a ușurat semnificativ traseul pentru calificarea în semifinalele CE de handbal feminin din Franța. Fetele noastre au fost ajutate și de victoria decisivă a Norvegiei în fața Olandei, scor 29-16 (15-7), și au ajuns din nou pe primul loc în grupă.

Victoria Norvegiei e excelentă pentru România. Asta pentru că şansele Ungariei de a mai ajunge în „careul de aşi” s-au diminuat mult, a analizat Digi Sport.

Concret, maghiarele ar mai avea şanse reale doar dacă Norvegia nu învinge Spania. Iar această dispută e prima a zilei, desfăşurându-se înainte de România - Ungaria.

În acest context, cu o victorie a nordicelor, Ungaria ar mai avea doar şanse teoretice, chiar dacă învinge pe România. Ar trebui să ne bată la 19 goluri, ceea ce e imposibil. Drept urmare, miza partidei va fi în acest scenariu minimă pentru vecinele de la Vest.

În clasamentul în trei, fiecare ar avea victorie cu fiecare, astfel că se va lua în calcul golaverajul din meciurile directe, care arată în felul următor acum:

  • România +8
  • Ungaria -13
  • Norvegia +5

În consecinţă, pentru a trece peste Norvegia, care rămâne la +5, Ungaria ar avea nevoie de o victorie la 19 goluri diferenţă.

Miercuri vor avea loc ultimele partide din grupă, Spania - Norvegia (16:45), România - Ungaria (19:00) şi Olanda - Germania (22:00). Primele două clasate se califică în semifinale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri