Campionatul European de handbal feminin: România, victorie dramatică în fața Spaniei

Data actualizării: Data publicării:
handbal

Naţionala feminină de handbal a României a reuşit o victorie dramatică în faţa Spaniei, cu scorul de 27-25 (10-12), marţi seara, la Nancy, în Grupa principală 2 a Campionatului European - EHF EURO 2018 din Franţa.

ACTUALIZARE 20:30 - VICTORIE!!! Naţionala de handbal feminin a României a învins, marţi, la Nancy, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 27-25 (10-12), în penultimul meci din grupa a II-a, la CE din Franţa. Tricolorele au 6 puncte şi vor juca ultima partidă, miercuri, cu Ungaria, pentru calificarea în semifinalele competiţiei.

Pentru România au marcat Neagu 7 goluri, Pintea 6, Buceschi 4, Florică 3, Ardean-Elisei 2, Geiger 2, Perianu 1, Laslo 1, Chiper 1, iar din tabăra iberică s-au remarcat Gonzalez 6, Pena şi Fernandez, câte 5 reuşite.

În urma rezultatului, tricolorele au 6 puncte, iar Spania rămâne pe ultimul loc, al 6-lea, fără niciun punct.

Citiți și: 
Norvegia a distrus Olanda, iar România e liderul grupei cu un meci înainte de semifinale

Tot marţi se mai joacă un meci în grupa a II-a, între Olanda (6 puncte) şi Norvegia (2).

Miercuri se vor juca ultimele partide din cele două grupe, după cum urmează: grupa I - Danemarca – Muntenegru, Suedia – Rusia şi Serbia – Franţa; grupa a II-a – Spania – Norvegia, Ungaria – România (ora 19.00) şi Olanda – Germania.

La Campionatul European din Franţa, echipa României a înregistat până acum rezultatele: România – Cehia 31-28 (17-11), România – Germania 29-24 (14-11), Norvegia – România 23-31 (12-18), în grupa preliminară D, România – Olanda 24-29 (10-11) şi România – Spania 27-25 (10-12), în grupa principală II.

În semifinale este deja calificată Rusia (8 puncte), liderul grupei I.   

Meciurile din grupele principale se joacă la Nantes şi Nancy, pentru calificarea în semifinale, cu primele două clasate în fiecare grupă şi programate în 14 decembrie, iar ulterior finalele (Paris, 16 decembrie).

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care a dispus de Olanda în finala din 2016.

ACTUALIZARE 19:35 - Prima repriză s-a încheiat. Spania conduce la pauză cu 12-10. România a jucat slab întreaga repriză, fiind conduse de mai multe la o diferență de 4 goluri. Fetele lui Ambros Martin au făcut multe greșeli în apărare, iar ibericele au marcat fără prea mari eforturi. Cristina Neagu a marcat primul său gol abia în minutul 17, cu o aruncare de la 7 metri.


Știrea inițială:

Naționala României de handbal feminin joacă marți cu Spania, în al doilea meci contând pentru calificarea în semifinalele Campionatului European din Franța. În primul meci din grupa a II-a, fetele noastre au fost învinse de Olanda, scor 24-29.

Spania este singura echipă care nu mai are nicio şansă la calificarea în semifinale la Campionatul European de handbal feminin, așa că o victorie a naționalei României ar trebui să fie mai accesibilă decât în meciul contra Ungariei, de miercuri.

În cazul a două victorii în aceste două meciuri, România va ajunge în semifinale, acolo unde cel mai probabil va întâlni Rusia, prima calificată în careul de aşi. Elevele lui Trefilov au învins categoric Danemarca, scor 32-21.

Un atu pentru jucătoarele pregătite de Martin Ambros este că Spania a schimbat generaţiile, iar cea actuală nu a ajuns încă la maturitate. În ultimii ani, Spania a obţinut două medalii la Campionatele Europene (argint în 2008 şi 2014), dar şi un bronz mondial (CM 2011) şi unul olimpic (JO 2012). Din trupa care ajunsese o forţă mai sunt două jucătoare: căpitanul Carmen Martin, fosta extremă dreapta a CSM Bucureşti, şi portarul Silvia Navarro, fostă la Oltchim, notează Digi Sport.

Cum se poate califica România în semifinale la Campionatul European de Handbal Euro 2018

1. România se impune în ultimele două meciuri, cu Spania și Ungaria. În această situație, locul 2 este asigurat. Singura condiție ca tricolorele să câștige grupa este ca Olanda să nu mai facă niciun punct.

2. România bate Spania și pierde cu Ungaria. Dacă maghiarele ne înving la limită și România, Ungaria și Norvegia / Germania termină la egalitate în 3 sau 4, atunci tricolorele au șanse de a trece mai departe. În cazul în care vom fi la egalitate de puncte doar cu Ungaria, vom pleca acasă.

3. România pierde cu Spania și învinge Ungaria. În această situație, putem ajunge la egalitate de puncte cu Germania și Norvegia, echipe pe care le dominăm la capitolul directe. În semifinale ajungem și dacă România, Germania, Olanda și Norvegia ar acumula toate 6 puncte. Dar în ultima variantă ar însemna ca Olanda să piardă următoarele partide, cu Norvegia şi cu Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri